GEDİZ’DEN “MEHMETÇİĞE SELAM OLSUN” GECESİ DÜZENLENDİ

Gündem Yayın: 29 Ocak 2018 - Pazartesi - Güncelleme: 29.01.2018 08:37:04
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2089 okunma
Google News

GEDİZ’DEN “MEHMETÇİĞE SELAM OLSUN” GECESİ DÜZENLENDİ

Türk Silahlı Kuvvetlerince Suriye'nin Afrin bölgesinde başlatılan “Zeytin Dalı Harekatı”nın zaferle sonuçlanması için Gediz Gençlik Merkezi’nde Kur’an-ı Kerim tilaveti yapılarak, Fetih Suresi okunup harekata katılan Mehmetçik için dualar edildi.

Programa; Gediz Kaymakamı Muhammet Önder, Hisarcık Kaymakamı Tuncay Karataş, Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmed Ali Saraoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı İsmail Sert ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, Suriye'nin Afrin bölgesinde başlatılan Zeytin Dalı Harekâtında görev yapan Kahraman Mehmetçiğimize destek amacıyla Gediz Belediye Mehter Takımı konser verdi.

Gediz Kaymakamı Muhammet Önder konuşmasında; “Şanlı ve Şereflerle dolu tarihimizde mehter takımının yerini hepimizde biliyoruz. Savaşlarda mehter takımı eşliğinde cenge gitmiş bir ordunun ve milletin mensuplarıyız. Ülkemizin içinden geçtiği süreçte yüzyıllarca devam eden tarihi düşmanların farklı şekillerde bölgemizin farklı yerlerinde karşımıza çıkmaktadır. Şuan ise Afrin’de ordumuzun gerçekleştirmiş olduğu operasyonda askerlerimizin yanında bizde varız demek için hep birlikte buradayız. Gazamız mübarek olsun” dedi.

Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmed Ali Saraoğlu, “Bugün Türk Silahlı Kuvvetlerince Suriye’nin Afrin bölgesindeki mücadelesinin temeli de bir düzen sağlamaktır. Bundan yüzyıl kadar öncesinde milli mücadelenin başladığı yerdeyiz. 15 Mayıs 1919’da Yunanlıların Sevr Antlaşmasını ortaya koyarak İzmir işgal edildikten sonra Gediz Milli Mücadeleye katılıyor. Gedizliler tarafından 1919’un Haziran Ayı’nda Redd-i İlhak Cemiyeti kuruluyor. Alaşehir Kongresine katılarak, Uşakla beraber bir konfederasyon kuruyorlar. Gediz bundan yüzyıl önce her türlü imkânsızlıklara rağmen Milli Mücadeleye katılmış bir ilçe. Bugün “Zeytin Dalı” diye ifade edilen bu harekâtın temelinde bir barış ve özgürlük var. Osmanlıdan günümüze kadar Türk Ordusu gittiği yere barışı ve özgürlüğü sembolü olarak götürmüştür. Bu ruhu hiçbir zaman milletimiz unutmayacaktır. Mehter takımımızı tebrik ederek, saygılarımı sunuyorum” dedi.

Program sonunda vatandaşlara Gediz Belediyesi Mehter Takımı tarafından helva ikramında bulunuldu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.