Gediz'de Madende Yeniden İş Başı

Gediz'de Madende Yeniden İş Başı

Gündem Yayın: 25 Aralık 2014 - Perşembe - Güncelleme: 25.12.2014 18:29:04
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
4533 okunma
Google News

GEDİZ'DE 115 MADENCİ TEKRAR İŞBAŞI YAPTI;
Maden İşçileri Sendikası Hisarcık Şube Başkanı Abdullah Yeşilyurt, Gediz ilçesinde Çalışma Bakanlığı müfettişler tarafından görülen eksiklikler yüzünden 53 günden beri faaliyetleri durdurulan Gediz Madencilik A.Ş.’ye ait kömür ocağında eksikliklerin tamamlanmasının ardından bu sabah itibarıyla 115 işçinin tekrar iş başı yaptığını açıkladı.

Başkan Abdullah Yeşilyurt, ”53 gün önce Çalışma Bakanlığından gelen müfettişlerin Gediz Madencilik A.Ş’ne ait kömür ocağında yaptıkları denetimlerde işçilerin can güvenliği açısından gördükleri eksikliklerin giderilmesi için kömür ocağının faaliyetleri durdurulmuştu. Akabinde kömür ocağında çalışan sendikamıza bağlı 115 işçi işten çıkarılmış ve işçilerimiz ve aileleri zor durumda kalmışlar ve evlerine ekmek dahi götüremez hale gelmişlerdir. 53 günlük süreçte şirketin kömür ocağındaki eksiklikleri tamamlaması sonucu bu sabah itibarıyla 115 işçinin tekrar iş başı yapmıştır. İşçilerimize, ailelerine ve Gediz ilçesine hayırlı olsun. Duyarlı davranışlarından dolayı şirket yetkililerine de çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.