GAZETECİLER BASIN BAYRAMINI KUTLADI

Gündem Yayın: 24 Temmuz 2018 - Salı - Güncelleme: 24.07.2018 18:30:20
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1711 okunma
Google News

GAZETECİLER BASIN
BAYRAMINI KUTLADI
Kütahya’da faaliyetlerini sürdüren gazeteciler, Kütahya Gazeteciler Cemiyeti tarafından organize edilen kahvaltıda buluşarak, basında sansürün kaldırılışının 110’uncu yıl dönümü ve 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutladı
Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam ve yönetim kurulu, basında sansürün kaldırılışının 110’uncu yıl dönümü ve 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı sebebiyle basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. İlçelerden de katılımın olduğu programda gazeteciler bir kez daha birlik ve beraberlik örneği sergiledi. Kahvaltının ardından gazetecilere seslenen Başkan Erkan Sağlam, tüm basın mensuplarının basın bayramını kutladı. 


‘BASIN, DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZ 
KURUMLARINDAN BİRİDİR’ 
Kamuoyunu objektif, tarafsız ve doğru bilgilendirmenin basının temel görevi olduğuna dikkat çeken Başkan Sağlam, “Böylesine önemli bir misyonu üstlenen basın mensuplarımızın, bu ilkeler doğrultusunda ortaya koydukları emek, çaba ve gayretleri takdire şayandır. Kamu yararını gözeten, tarafsız ve doğru habercilik anlayışını benimseyen, kamuoyunu bilgilendirme görevini etik ilkelerden ödün vermeden yerine getiren basın, demokrasinin vazgeçilmez kurumlarından biridir. Demokrasinin sağlıklı temeller üzerinde yükselmesinde, basın özgürlüğünün korunması ve geliştirilmesinin büyük bir önemi vardır” dedi. 


‘MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRMEYE
DEVAM EDECEĞİZ’
Basının, sansür ve benzeri sınırlamalara maruz kalmadan sorumluluklarını yerine getirebilmesi için basın özgürlüğünün her şartlar altında gözetilmesi gerektiğine vurgu yapan Sağlam, “Günümüzde basın kuruluşlarımız, basın çalışanlarının da zor ve ağır koşullar altında, mesleklerini icra etmeye çalışmaktadırlar. Özellikle de yerel basın, her geçen gün azalan gelir kaynakları nedeniyle adeta yaşam mücadelesi vermektedir. Bizler yerel basınımızın ayakta kalması için mücadelemizi birlik beraberlik içinde sürdürmeye devam edeceğiz.  Bu duygu ve düşüncelerle 24 Temmuz Basın Bayramını kutlar, görevlerini büyük bir fedakârlık ile yerine getiren basın mensuplarımıza sağlıklı, mutlu ve çalışma hayatlarında başarılar dilerim” diye konuştu. Konuşmaların ardından Başkan Sağlam, gazetecilik mesleğinden ayrılan Ömür Demir’e hediye takdiminde bulundu. Program bilgi alışverişi ile son buldu. 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.