FUTBOLDA YENİ SEZONA HAZIRLIK

FUTBOLDA YENİ SEZONA HAZIRLIK

Spor Yayın: 04 Eylül 2015 - Cuma - Güncelleme: 04.09.2015 16:45:40
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2136 okunma
Google News

FUTBOLDA YENİ SEZONA HAZIRLIK

 

KÜTAHYA ASKF Başkanı Murat Cengiz Moymulspor kulübünde, Tavşanlı’daki futbol kulüplerine 2015 – 2016 sezonunda uygulanacak kurallar hakkında bilgi verdi. 
Tavşanlı’daki Kulüp başkanları ve yöneticilerinin katıldığı toplantıda son gelişmeler değerlendirildi.
Moymulspr Kulüp başkanı İbrahim Sarızeybek ve yönetim kurulu üyelerinin  ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya kulüpler yoğun ilgi gösterdi. 
ASKF Başkanı Murat Cengiz futbolda değişen ve yapılan yenilikleri aktardı.
Cengiz spor kulüpleri ile yaptığı toplantıda yapılan değişiklikleri şu şekilde sıraladı, “ BAL’a katılan kulüpler illerinde düzenlenen en az 3, 1. ve 2. amatör liglerde ise en az 1 alt yapı kategorisinde düzenlenen lige katılmak ve katıldıkları ligleri tamamlamak zorundadırlar. 
1986 ve daha büyük doğumlular yaşı büyük futbolcu, 1997 ve daha küçük doğumlular ise yaşı küçük futbolcu statüsündedir. 18 kişilik müsabaka isim listesinde 2. Amatör haricinde yaşı büyük en fazla 5 futbolcu, 2. Amatör küme takımlarında üst yaş sınırı olmadan tüm liglerde 1997 ve daha küçük doğumlu en az 2 futbolcu yer alacak. Ancak 2 yaşı küçük yazılmadığında isim listesi 16 kişi, 1 kişi yazılmadığında isim listesi 17 kişiyle sınırlıdır. 
Amatör liglerde 4 sarı kart uygulaması yapılmaz ve takımlar 1’den 99’a kadar forma numarası ile müsabakalara çıkabilirler. 2 takımın forma rengi aynı olduğunda ev sahibi takım forma değiştirir. 
1 Takım 9 kişiden daha az bir kadro ile müsabakaya başlayamaz. Puan eşitliğinde iki takımın kendi arasındaki puan üstünlüğüne, gol averajına bakılır, eşitlik halinde hükmen yenilgisi olmayan takım üstün sayılır, şayet o da yoksa tek maç eleme usulüne göre 1 maç yapılır. 
Müsabaka öncesi, müsabaka anında, devre arası ve müsabakanın bitiminde itiraz edilebilir. Sahaya girecek kulüp yetkilileri, yönetici, teknik sorumlu, antrenör, kaleci antrenörü (eşofmanlı), doktor veya sağlık görevlisi ve masördür. 
26 yaşından gün alan amatör futbolcuların transferlerinde eski kulübelerine katkı payı ödenmez. 18 yaş altı futbolcuların işlemlerinde veli imzasından sirkülerde kulüp yetkilisi sorumludur. Şikayet halinde Cumhuriyet Savcılığında işlem yapılabileceği gibi AFDK’ya da sevk edilir. “ 
Murat Cengiz yaptığı açıklamalar sonrasında tüm kulüplere başarı dileyerek, kazasız ve belasız fair play çerçevesinde bir sezon diledi. 
Gerçekleştirilen toplantıya ASKF Başkanı Murat Cengiz’in yanısıra, futbol il temsilcisi Kerim Şentürk, Genel Sekreter Ramazan Arslantaş, Başkan Vekili Ali Okçu, ASKF Eğitim Sekreteri Celalettin Altay, kulüp başkan ve idarecileri katıldı. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.