FRANSA ÖNCESİ VALİ YILMAZ’A TEŞEKKÜR ZİYARETİ

Gündem Yayın: 03 Mayıs 2016 - Salı - Güncelleme: 03.05.2016 19:56:59
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
3268 okunma
Google News

MEHMET YILDIRIM’DAN FRANSA ÖNCESİ VALİ YILMAZ’A TEŞEKKÜR ZİYARETİ

Vali Şerif Yılmaz, T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Seramik Sanatkarı Çini Ustası Mehmet Yıldırım’ı kabul etti.

Mehmet Yıldırım, Türk Kültür Merkezleri Federasyonu ve Fransa Lyon'daki Türk derneklerinin girişimiyle bu sene 6’ncısı gerçekleştirilecek olan ‘Festiculture Kültür Festivali’nde Kütahya’yı temsil edecek.

Fransa’daki ‘Festiculture Kültür Festivali’ öncesi Vali Şerif Yılmaz’a desteklerinden dolayı teşekkür ziyaretinde bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığı Seramik Sanatkarı Çini Ustası Mehmet Yıldırım, “5 Mayıs’tan 8 Mayıs’a kadar Fransa’da, Festiculture Kültür Festivali’nde Kütahya’mızı, çinimizi tanıtacağız. Açtığımız stantta çini çarkında hünerimizi sergileyeceğiz. Fransa sonrası Bursa’da çok büyük bir sergi var orada olacağız. Sizin destekleriniz olmasa biz vizeler ve masraflar nedeniyle yavaş hareket edeceğiz. Destekleriniz sayesinde yılda en az 5 kez yurtdışında Kütahya’yı temsil etme imkanı buluyoruz. Gittiğimiz ülkeye çarkımızı, çamurumuzu götürüyor, sanatımızı orada da icra ediyoruz. Bu işe vefa borcum var. Hem insan yetiştirerek, hem ülkemizi ve Kütahya’mızı tanıtarak borcumu ödemeye çalışacağım” dedi.

Hiçbir menfaat gözetmeksizin Kütahya’nın tanıtımı için çalışan Çini Ustası Mehmet Yıldırım’a özverisinden dolayı teşekkür eden Vali Şerif Yılmaz, "Yapılan tüm programlara hiçbir bedel talep etmeden geldin. 3 yıllık görev süremde her toplantıda, sergide, programda birlikteydik. Kütahya’nın en büyük ihtiyacı tanıtım. Bizim çiniyi tanıtmamız lazım. Üretici biz olmamıza rağmen çininin tanıtımını bizden daha fazla yapan iller var. Kütahya’nın ürünlerini kendi ürünleriymiş gibi pazarlama tekniğini bulmuşlar. Çarkına varıncaya dek tüm malzemeleri hazır halde imalatı kendileri yapıyormuş havası veriyorlar. Ülke ekonomisine katkısı açısından tamam, ancak il bazında bu bizim için bir eksikliktir ve giderilmelidir. Ustalık çıraklık işi bu. Ahilik kültürünün aktarıldığı çini sanatı özveri istiyor” diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Seramik Sanatkarı Çini Ustası Mehmet Yıldırım ziyaretinde Vali Şerif Yılmaz’a Siirtli bakır işleme ustaları ile birlikte yapılan çini işlemeli bakır ibrik hediye etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.