Fizik Tedavi Rehabilitasyon hizmetlerine yoğun ilgi

Sağlık Yayın: 27 Ekim 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 27.10.2021 10:12:14
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1528 okunma
Google News

TAVŞANLI’ DA  FİZİK TEDAVİ REHABİLİTASYON HİZMETLERİNE YOĞUN İLGİ 

 

Tavşanlı ‘da iki ay önce Doç Dr.  M. Kalemli Devlet Hastanesine bağlı Fizik Tedavi Rehabilitasyon ek hizmet binası hizmete başladı.

Fizik Tedavi Rehabilitasyon Ek hizmet binasında 2 Fizik Tedavi Uzmanı, 2 Fizyoterapist, 4 Fizik Tedavi Teknikeri ile başlayan hizmetler, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından görevlendirilen 2 Fizyoterapist katkısı ile özellikle rehabilitasyon hizmetlerinde artış olduğu kaydedildi.

Pandemi nedeniyle açılışından itibaren kademeli olarak hizmete açılan servis ve tedavi ünitelerinde halen 50 hasta yatarak, 150 civarında hasta da ayaktan tedavi almaktadır.   96 yatağa arttırılabilecek  75 yatak kapasiteli binada, pandemi nedeniyle her odaya bir hasta yaptırıldığından 50 hasta yatarak tedavi görüyor.

Rehabilitasyon amaçlı yatışlara öncelik verilen hastanede, mevcut personel kapasitesiyle kısa sürede ulaşılan hizmet durumu, hastaların memnuniyetlerini ve taleplerini artırmaktadır. Fizik tedavi Uzmanı, Fizyoterapist, Fizik Tedavi Teknikeri atamalarıyla, tüm ünitelerin tam kapasiteyle çalışması özellikle rehabilitasyon ihtiyacı olan hastaların sağlığına kavuşmasına katkıda bulunacağı belirtildi.

 

Hastanede mevcut Kalp- Akciğer  Rehabilitasyon cihazları ve ünitesiyle özellikle kalp , solunum yetmezliği olan hastaların kardiyak ve solunum kapasitesinin arttırılması sağlanabilecektir. Halen verilmekte olan ortopedik, nörolojik ve pediatrik rehabilitasyon hizmetlerinin yanında; cihazları mevcut olup eğitimli personel desteğiyle kısa sürede hizmete girmesi hedeflenen Yutma rehabilitasyonu, denge rehabilitasyonu, üriner rehabilitasyon birimleriyle de bu alanda hizmetler başlayacağı aktarıldı.

Ek hizmet binasında KSBÜ Tavşanlı Meslek Yüksek Okulu’na eğitim salonu da tahsis edilmiş olup; öğrenciler bina içerisinde hem derslerini görmekte hem de uygulamalı derslerini tedavi alanlarında yapabilmektedir.

Binada Toplum Ruh Sağlığı Merkezi olarak projelendirilen bölüme de hastaneye bağlı Toplum Ruh Sağlımı Merkezi taşınmıştır. Daha öncekine göre 3-4 kat fiziki alan genişlemiş , ayrıca bahçe ve  çevre alan itibariyle de Toplum Ruh Sağlığı hizmetlerinin de kalitesi artacağı ifade edildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.