Fizik Günleri IV. Kongresi

Fizik Günleri IV. Kongresi

Eğitim Yayın: 04 Haziran 2015 - Perşembe - Güncelleme: 04.06.2015 17:33:44
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
4339 okunma
Google News

 Fizik Günleri IV. Kongresi 

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Adım Fizik Günleri IV. Kongresi Düzenledi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Adım Fizik Günleri IV. Kongresi’ne ev sahipliği yaptı. Gerçekleşen ulusal kongreye Türkiye’nin önemli üniversitelerinden akademisyen, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri katıldı.

Kongre açılışında konuşan Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı, DPÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Kaan Manisa özetle şunları söyledi: “Siz katılımcılar tarafından Kongremizde sunulacak bilimsel çalışmalar, temel bir bilim olan fiziğe değerli katkılar sağlayacaktır.”

Kütahya’mız tarih boyunca önemli şahsiyetler çıkarmıştır. Masal deyince akla ilk gelen Ezop’un,  dünyanın en büyük seyyahlarından kabul edilen 2011 yılında UNESCO tarafından tüm dünyada anılan Evliya Çelebi’nin kökenleri Kütahyalıdır. Dillerden hiç düşmeyen türkülerimizi derleyen Hisarlı Ahmet, Kütahyalıdır. Dumlupınar Üniversitesi olarak bu kongre vesilesiyle ve bundan sonraki çalışmalarımızla hedefimiz; fizik alanında ulusal ve dünya çapında fizikçiler çıkarmaktır diyen Doç. Dr. Kaan Manisa sözlerini şöyle sürdürdü: “Selçuklu mimari çizgileriyle Türk mimarisinde önemli bir yere sahip olan ve Türkiye’nin en beğenilen yerleşkelerinden birisi olan Evliya Çelebi Yerleşkemizde gerçekleştireceğimiz kongremize vereceğiniz katkılar için şimdiden teşekkür eder, kuruluşun-kurtuluşun şehri, çini ve seramik diyarı Kütahya’mızdan güzel duygularla ve unutulmaz anılarla ayrılmanızı temenni ederim.

Kongremizin en iyi şekilde gerçekleştirilebilmesi için desteklerini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören’e, Dekanımız Prof. Dr. Anıl İça’ya, TÜBİTAK’a ve Üniversitemiz Bilimsel Araştırmalar Proje Ofisi’ne çok teşekkür ederiz. Ayrıca düzenleme kurulu başkanı olarak başta Yrd. Doç. Dr. Abdullah Engin Çalık olmak üzere düzenleme kurulu üyelerimize özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederim.

Son olarak, Fiziğin öneminin, vazgeçilemezliğinin ve Fizikçinin kıymetinin bilindiği yakın bir gelecekte tekrar görüşmek ümidiyle saygı ve sevgilerimi sunarım.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.