Fidanlar Fidanlarla Büyüyor

Gündem Yayın: 07 Kasım 2018 - Çarşamba - Güncelleme: 07.11.2018 18:23:53
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1919 okunma
Google News


Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Fidanlar Fidanlarla Büyüyor projesi çerçevesinde öğrencilerin de katılımı ile fidan dikim etkinliği düzenlendi.

Ülke genelinde başlatılan Fidanlar Fidanlarla Büyüyor fidan dikim seferberliği kapsamında 81 ilimizde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen fidan dikim etkinliklerinden biri de Kütahya 2. Organize Sanayi Bölgesinde Kütahya Orman Bölge Müdürlüğünce düzenlendi ve 2 bin fidanı toprakla buluşturuldu.

Törende kısa bir konuşma yapan Kütahya Orman Bölge Müdürü Adnan Kayım; “Kütahyamız orman varlığı açısından Türkiye ve dünya ortalamalarının üzerinde bir konumdadır. Dünya yüzölçümünün yüzde 29,6’sı, Türkiye yüzölçümünün yüzde 27,6’sı ormanlar ile kaplı iken Kütahya da bu oran yüzde 56’dır. Son derece önemli olan orman varlığının devamının sağlanmasının bizim elimizde olduğunun bilinci içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyor, İnsan yaşamı için bu kadar önemli olan ve üstelik yenilenebilen tükenmez özelliği olan orman kaynaklarımızı koruyor ve her yaştaki vatandaşımızı bu konuda bilinçlendirmeye çalışıyoruz” diyerek çocukları Kütahya ormanları konusunda bilgilendirdi. 

Adnan Kayım sözlerini şöyle sürdürdü: “ Tarım ve Orman Bakanlığımız ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen proje kapsamında yeşil dokunun geliştirilmesine katkıda bulunmak, öğrencilerde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek ve çevreye karşı duyarlılığını arttırmak için bugün buradayız.Ülke genelinde 81 ilde aynı anda düzenlenen fidan dikim etkinliğimiz Kütahya’mızda da siz değerli katılımcılarımızın iştiraki ile gerçekleşecek. Kütahya genelinde eğitim gören 92. 607 öğrenci için fidanlarımız toprakla buluşacak. Program çerçevesinde 3 yıl içinde dikilecek olan 92.607 adet fidanın bugün 2 bin tanesini öğrencilerimiz ile birlikte toprakla buluşturacağız. Bu ağaçlandırmanın memleketimiz için, milletimiz için hayırlar getirmesini diliyorum”. Yapılan konuşmaların ardından Fidanlar Fidanlarla Büyüyor Projesi çerçevesinde 2. Organize Sanayi Bölgesinde hazırlanan sahada Kütahya Linyit Ortaokulu, Cumhuriyet Ortaokulu ve Atatürk Ortaokulu öğrencilerinin katılımı ile fidanlar toprakla buluşturuldu.

Fidan Dikim Etkinliğine  Vali Yardımcısı Ali Bezirgan, Orman Bölge Müdürü Adnan Kayım, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Orman Bölge Müdür Yardımcısı Hakan Orhan, Kütahya Orman İşletme Müdürü Ali Rıza Erdem, Orman İşletme Müdür Yardımcısı Murat Kavalcı ve Orman İşletme Şefi Mustafa Aydın katıldı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.