Evrakta sahtecilik 1 kişi serbest diğeri tutuklu

Asayiş Yayın: 19 Ocak 2018 - Cuma - Güncelleme: 19.01.2018 16:35:13
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2682 okunma
Google News

Tavşanlı ilçesinde, Manisa ili ve ilçelerine ait cami isimleri bulunan sahte makbuzla yardım toplayan 2 kişi, polis tarafından gözaltına alındı.
Manisa'dan geldikleri öğrenilen ve Manisa'da yapımı süren bazı camiler için bastırdıkları sahte makbuzla ilçe merkezinde yardım toplayan C.Ö. ve B.K. polis incelemesinin ardından gözaltına alındı. Zanlıların üst aramasında, birçok cami adına bastırılan, koçanlar halinde makbuzlardan elde edildiği belirtilen paralar da kaydedildi. Gözaltına alınan zanlılar, 'evrakta sahtecilik ve dolandırıcılık' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.
Zanlılardan B.K. çıkarıldığı Tavşanlı nöbetçi mahkemesince tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalırken, C.Ö. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. 
Emniyet yetkilileri, dolandırıcılık olayında vatandaşların yasal olarak izinli olmayan resmi mühür ve imza olmayan makbuz karşılığında kesinlikle hiçbir dernek vakıf gibi yere yardım yapmamasını bu şekilde vatandaşların dini duygularını istismar edildiği ve bunlara fazla kanmamaları gerektiği uyarısı yapıldı. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.