EVLİYA ÇELEBİ HASTANESİ EK BİNA TEMELİ ATILDI

EVLİYA ÇELEBİ HASTANESİ EK BİNA TEMELİ ATILDI

Gündem Yayın: 02 Aralık 2013 - Pazartesi - Güncelleme: 02.12.2013 18:01:08
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 4 dk.
4044 okunma
Google News
Sağlıkta Dönüşüm Projesi kapsamında Evliya Çelebi Devlet Hastanesi Ana Bina yerleşke alanında Acil Servis ek bina inşaatı temel atma töreni Vali Şerif Yılmaz'ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.
 
Bugün yapılan temel atma töreninde konuşan Vali Şerif Yılmaz şunları ifade etti; ''Kütahya da göreve başladığım tarih 24 Mayıs 2013 Cuma günüydü. Cumartesi günü Valilikten sonra ilk ziyaret ettiğim yer Evliya Çelebi Devlet Hastanesi Acil Servisiydi. Sivil olarak gelmiş ve hiç bir çalışma arkadaşımıza da haber vermemiştim. Bugün yeni acil servisimizin temel atma merasiminde bulunmanın mutluluğunu yaşıyorum. Çünkü acil servislerde ki ortamın ve şartların yeterli olmadığını herkes rahatlıkla görebilir. Arkadaşlarımızla yaptığımız görüşmelerde servis alanı çalışmasının başladığını ve öncesinde 500 m2 kapalı alanlı bir plan düşünülüyordu. Sonrasında Milletvekillerimiz ve genel sekreterliğimizin iş birliği çerçevesinde hep beraber Bakanlık ile yapılan görüşmelerle bu alan 2000 m2'ye çıkarıldı.
 
     Kamuoyunun da yakından takip ettiği gibi, son iki aydan beri sağlıkta yapılan yatırımlar, hizmetler ve dönüşümlerle ilgili bir çok çalışmada sizlerle birlikte olduk. Bildiğiniz üzere önce Bilgisayarlı Tomografi Cihazı hem Simav İlçemize hem de il merkezindeki hastanemize alındı. Peşinden Anne Oteli ve Şefkat Evini vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Yarın Dünya Engelliler Günü ve bu sebeple yakında yine hastane alanımızda hayata geçirilecek olan Engelli Hizmet Binasını da en kısa sürede faaliyete geçireceğiz. 15 gün öncede Hastanemiz Ek Binasında bir çok düzenleme, yenileme ve kapasite artırımı çalışmalarının açılışını yaptık.
 
Sağlıkta dönüşüm artık sadece bina yapmak ile değil, hizmette ve kalitede de seviyeyi çok yükselttiğimiz anlamına geliyor. Özellikle İlimizin geneline rakamsal ifadeyle bakacak olursak, Bakanlığımızın başlattığı Sağlıkta Dönüşüm Projesi öncesinde yatak kapasitesi 1323 'tü bugün 1495 oldu. Nitelikli yatak sayımız 55'ten 504'e çıktı. Yoğun bakım yatak sayımız 19'dan 136'ya çıktı. Halen ek binamızda  tadilatlarımız devam etmekte ve makine teçhizat ihalesi onaylandı. Yakın zamanda inşallah hizmete girmiş olacaktır. Bunun neticesinde Sağlıkta Dönüşüm kapsamında son 10 yılda harcanan miktar 72,575,000 TL olup bu kaynak, sadece Kütahya İli içerisindeki tüm sağlık kurumlarına aktarılan paradır. Bunun yanında kalitenin yakalanması adına teknik yetersizliklerin ortadan kaldırılması ve son sistemler için 59,545,000 TL'lik makine teçhizat alımı gerçekleştirildi. 
 
    Biz sağlık adına yapılacak olan tüm hizmetler için devletin bütün imkanlarını kullanarak, bir çok faaliyeti çalışma arkadaşlarımızın özverisiyle gerçekleştirdik. O yüzden tüm Milletvekillerimiz, Kamu Hastaneleri Birliğimiz, İl Sağlık Müdürlüğümüz, İl Halk Sağlığı Müdürlüğümüz ve sağlıkla ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarındaki çalışma arkadaşlarımıza huzurlarınızda teşekkür ederim. Açılacak olan Acil Servisin de tüm vatandaşlarımız için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.'' 
 
Temel Atma Törenine Vali Şerif Yılmaz dışında; Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Vural Kavuncu, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Toklu, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Mithat Ekici, İl Emniyet Müdürü Kadir Akbıyık, STK Temsilcileri, Şube ve Daire Müdürleri, Hastane personeli, vatandaşlar ve basın mensupları katıldılar.
 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.