eTWINNING İLE OKUYUP PAYLAŞIYORLAR

Eğitim Yayın: 27 Mayıs 2021 - Perşembe - Güncelleme: 27.05.2021 12:40:30
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2414 okunma
Google News

HANIMÇEŞME İLKOKULU ÖĞRENCİLERİ  eTWINNING İLE OKUYUP PAYLAŞIYORLAR

Hanımçeşme İlkokulu öğrencileri , eTwinning ‘‘Let’s  Read and Share’’  (Okuyalım Paylaşalım) projeleriyle uluslararası çalışmalara katılıyor.

 

Hanımçeşme İlkokulu öğrencileri  eTwinning  projeleri ile uluslararası çalışmalar sürdürüyorlar. Okulun  İngilizce öğretmeni  Gülten Karatürk  2017 yılından itibaren eTwinning projelerine ve etkinliklerine aktif olarak katıldıklarını belirtti. Bu sene ise ‘‘Let’s Read And Share’’ (Okuyalım Paylaşalım) isimli  İtalya ve Bulgaristan’ın da ortak olduğu uluslararası projeyi Türkiye’den de farklı okullar ile yürüttüklerini söyledi. Karatürk yaptığı açıklamada, ‘‘Uzaktan eğitimin hayatımıza girmesiyle teknoloji ;  hayatımız için çok önemli bir faktör olmuştur. eTwinning projeleri  biz öğretmenler ve öğrenciler için  yeni  teknolojik uygulamaları eğitime uyarlamamız için fırsatlar veriyor. Öğrencilerimiz  Web2  araçlarını öğrenirken kendilerini  farklı etkinliklerle İngilizce olarak ifade etme fırsatı buluyor, okudukları kitapları Kahoot ve Quizizz gibi yarışmalarla hem  pekiştiriyor hem de rekabet ortamında arkadaşlarıyla keyifli vakit geçiriyorlar. Ayrıca öğrencilerimiz Web2 araçlarını kullanarak özgün tasarımlar oluştururken çok eğleniyor  ve eğitimsel açıdan teknolojik atmosferde seyahat ediyorlar.’’  dedi.

ÖĞRENCİLERİN ÖZGÜVENLERİ GELİŞİYOR

Projelerinin amaçlarından bahseden Karatürk  Let’s Read And Share ( Okuyalım Paylaşalım) adlı projede  Bulgaristan,  İtalya ve Türkiye’nin çeşitli şehirlerindeki  ortaklarıyla işbirliği içinde çalıştıklarını söyledi. Karatürk : ‘’ Projemizin nihai amacı öğrencilerimize  kitap okuma  alışkanlığı kazandırmak , onların İngilizce konuşma , sözlü sunum becerilerini güçlendirmek ve geliştirmektir.’’

Öğrencilerimiz sosyal aktivitelerde yer alırken yeteneklerini  fark ediyorlar ve çok eğleniyorlar. Mesela Kütüphaneler Haftasında sosyal antropolog ve çocuk kitabı yazarı Suat Turgut  ile  zoom üzerinden  öğrenciler online olarak tanıştılar ve çok değerli bilgiler edindiler.   Çocukların severek izlediği  Rafadan Tayfa çizgi filminin senarist ve yönetmeni  İsmail Fidan ile de keyifli bir sohbet  gerçekleştirdiler. Öğrencilerimiz  merak ettikleri soruları kendisine yönelttiler. Ayrıca 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda yine zoom üzerinden düzenlediğimiz konserde yabancı ortaklarımızla  Türkçe  şarkılar dinleyerek ve eşlik ederek farklı bir deneyim yaşadılar.

Son zamanlarda trajik bir salgın yaşıyoruz. Bu bize ailemizle beraber olmanın  önemini ve güzelliğini de hatırlattı. Bu proje sayesinde çocuklar aileleriyle düzenli olarak kitap okumaya devam etmekteler.  Salgın sürecinde hem aileleriyle kaliteli vakit geçirmekte  hem de kitap okuma alışkanlığını geliştirmekteler. 

İngilizce öğretmeni  Gülten Karatürk: ‘’  Projemizin ortaklarıyla işbirliği içinde olan  öğrencilerimiz  okuma, dil ve teknolojik becerilerinden faydalanıp  ortak ürün olarak dijital bir kitap çıkarma üzerinde çalışmaktalar.’’ dedi.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.