Eski Maden Sahası Yeniden Yeşille Tanıştı

Gündem Yayın: 09 Ağustos 2018 - Perşembe - Güncelleme: 09.08.2018 12:08:34
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2220 okunma
Google News

Eski Maden Sahası Yeniden Yeşille Tanıştı
Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü madencilik faaliyetleri neticesinde bozulan sahalarda arazi ıslahı çalışması yaparak tabii dengenin yeniden kurulması için çalışmalarına devam ediyor. 

Eski maden sahalarının tabiata yeniden kazandırılması çerçevesinde Kümaş Manyezit Sanayi A.Ş. sahasında yapılan ağaçlandırma çalışması ile madenciliğe bağlı olarak bozulan alan yeniden estetik ve güzel görünümüne kavuşturuluyor.

 

Bölge Müdürü Adnan Kayım; Maden Sahaları Rehabilitasyonu Eylem Planı çerçevesinde Kütahya’da çalışmaların devam ettiğini belirtti. Adnan Kayım; “Nüfusun hızla artması, sanayi ve teknoloji gelişimi, ekonomik ihtiyaçların artmasının bir yansıması olarak hammadde ihtiyacı da her geçen gün artmaktadır. Bu ihtiyaç çerçevesinde ise doğal kaynaklar kullanılmaktadır. Yer altı ve yer üstü kaynakları açısından zengin olan ülkemizde bu kaynakları ekonomiye kazandırmak için madencilik sektörü faaliyetlerini ihtiyaç nedeni ile artırmıştır. Bizlerde görev sahamızda geçmiş yıllarda çalışılmış ve terk edilmiş maden sahalarını eylem planı doğrultusunda rehabilite ederek, yeniden güzel bir görünüme kavuşturuyoruz. Yaptığımız ağaçlandırma çalışmaları ile doğal dokuya verilen zararı mümkün olduğunca azaltmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.