ENGELLİ DOSTU

Yaşam Yayın: 09 Eylül 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 09.09.2020 11:05:22
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1299 okunma
Google News

ENGELLİ DOSTU  

 

AHMET DİNÇ

 


Mevlâna Cami Yaptırma, Yaşatma ve Su Getirme Derneği Başkanı Mustafa Sever, egelliler daha kolay ibadet edebilsinler diye çalışmalarını sürdürüyor. Mevlana Cami, engelli vatandaşların rahatlıkla gelip ibadet edebilecekleri bir hale dönüştü. Camini ibadet ve abdesthane kısmındaki merdivenlere engelli rampaları eklendi.

Kütahya’nın Tavşanlı İlçesi Hanımçeşme Mahallesi’nde bulunan Mevlâna Cami’nin bakım işleri cami cemaati tarafından kurulan Mevlâna Cami Yaptırma, Yaşatma ve Su Getirme Derneği tarafından gerçekleşiyor. Dernek tarafından caminin 15 yıllık dış cephe boyası yenilendi ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın "Engelsiz, erişilebilir cami kampanyası' çağrısına ve mahallelinin ihtiyaçlarına yönelik cami engelsiz hale getirildi. 

 

 


“CAMİMİZİ ENGELLİ DOSTU YAPTIK”

 


Yapılan çalışmalar hakkında bilgilendiren Mevlâna Cami Yaptırma, Yaşatma ve Su Getirme Derneği Başkanı Mustafa Sever, “Camimize son olarak Dernek yönetimi ve toplumun katkısıyla yeni güzelleştirmeler yapıldı. Biz cami cemaati olarak camimizin bakımına özen gösteriyoruz. Camimizin dış cephe boyasının yenilenmesi gerekiyordu. Dış cephe boyasını yenileyerek camimizin ilk günkü güzelliğine ulaşmasını sağladık. Mahalle sakinlerinden engelli vatandaşlarımız ve yaşlılarımız için camimizi engelsiz bir hale getirdik. Camimizin tuvalet, abdestlik ve alt katı için kullanılan merdivenlere engelli rampaları ekleyerek camimizi engelli dostu yaptık. Engelli vatandaşlar camimizde rahatlıkla ibadet yapabilecek ve ihtiyaçlarını görebilecekler. Çalışmalarımızdan mahallelimiz ve cemaatimiz çok memnun. Camimize sahip çıkarak yanımızda olan dernek yönetimimize, mahalle sakinlerimize ve cami cemaatimize çalışmalarımızda bizleri destekledikleri için teşekkür ediyorum. Camimizin dış cephe boyası ve engelli rampası hayırlı olsun” diye konuştu. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.