EN BÜYÜK SERMAYEMİZ İNSAN KAYNAĞIMIZ

Eğitim Yayın: 02 Kasım 2016 - Çarşamba - Güncelleme: 02.11.2016 14:30:21
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
3729 okunma
Google News

                Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokulu Kariyer Günlerine konuşmacı olarak katılan Kütahya Martur A.Ş. Tekstil Operasyonlar Direktörü Salim Doğan :

                "EN BÜYÜK SERMAYEMİZ İNSAN KAYNAĞIMIZ"

                Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokulu'nda "Kariyer Günleri" etkinliğinde kapsamında Osmangazi Konferans Salonunda düzenlenen etkinlikte, Kütahya Martur A.Ş. Tekstil Operasyonlar Direktörü Salim Doğan ile Üstünberk Holding Kütahya İdari İşler ve İSG Müdürü Kürşat Başol, Yönetim Becerileri konularında meslek yüksekokulu öğrencileriyle bilgi ve tecrübelerini paylaştılar.

                "İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNDEN PATRON ADINA KARAR VEREN HERKES SORUMLU"

                İş sağlığı ve güvenliği konusunda yürürlükte olan mevzuat, yeni gelişmeler ile iş sağlığı ve güvenliğinin önemi konusunda bilgiler veren Başol, 6331 sayı ile patron adına karar veren herkesin ortaya çıkan sorunlardan sorumlu olduğunu söyledi.

                Yönetim becerileri ve iyi yönetici nasıl olur konusunda bilgi, tecrübe ve düşüncelerini öğrencilerle paylaşan Kütahya Martur A.Ş. Tekstil Operasyonlar Direktörü Salim Doğan, işletme olarak insan odaklılığı esas aldıklarını ifade ederek, "En büyük sermayemiz insan kaynağımızdır. Bir sistemden insanları çıkardığınız zaman hiçbir işe yaramaz. Onun için insan esas sermaye kaynağıdır" dedi.

                600 kadın çalışan istihdam ettiklerini, Kütahya'da kadın  istihdamına katkıları olduklarını, Kütahya'nın kendileri için çok önemli olduğunun altını çizen Salim Doğan, ürettikleri ürünler ve pazarları konusunda bilgiler vererek, yaptıkları işlerle Kütahya ve ülke için sorumluluklarının çok fazla olduğunu kaydetti.  

                Öğrenmenin yaşı yok diyen Doğan, eğitimlerle kendilerini geliştirdiklerini kaydederek, daha iyi birey olmak, daha faydalı olmak, daha gelişmiş olmak için eğitimin önemli olduğunu ifade etti.

                Danışmanın, kendini geliştirmenin önemini dikkat çeken Doğan, "Danışan dağları aşar, danışmayan düz yolda şaşar" derler, danışma kültürü çok önemli. Danışarak her şeyi değiştirebilirsiniz. Fakat tecrübe ve bilginin bazen iyileşmenin önemli engel olarak karşınıza çıkabiliyor. Esas olanın tecrübe ve kendi bilginizin yeterli olduğunu düşünmemeniz, danışmanız, yenilikleri takip etmeniz, yeni bilişim teknolojilerini öğrenmenizdir, dedi.  

                ÖZEL HAYATINDA BAŞARISIZ İNSANLARIN İŞ HAYATINDA BAŞARILI OLMA İHTİMALİ DÜŞÜK

İş hayatında başarının özel hayatla ilgili olduğunu söyleyen Doğan, "Özel hayatında başarısız insanların iş hayatında başarılı olma ihtimali düşük. Başarılı olmak için önce kendimizi iyi yönetmeliyiz.  Başarıda aile hayatı çok önemli. Ülkemizde aile bağları çok yüksek. Bu başarıda çok önemli artı değer" şeklinde konuştu.

                "İYİ BİR YÖNETİCİ OLMAK İÇİN DÜRÜSTLÜK VE ADİL OLMAK ÇOK ÖNEMLİ"

                "İyi bir yönetici olmak için dürüst ve adil olmak çok önemlidir" diyen Doğan, "Adil olmayan bir yöneticinin kitleleri arkasından götürmesi beklenemez" dedi. Adil olmak ile eşit davranmanın farklı şey olduğunu ifade eden Doğan, performansı yüksek biriyle düşük birine eşit davrnacağız diye aynı ücretleme de bulunursanız adil davranmış olmazsınız. Adil davranmazsanız, çalışanlarınızı motive edemezsiniz" dedi.

                İş hayatında toplantılarının ve zaman yönetiminin önemine de dikkat çeken Doğan, birçok kararların toplantılarda alındığını, planların toplantılar sonucunda yapıldığını, toplantılarla karşılıklı iletişimin kurulduğunu, karşılıklı sorunların, düşüncelerin paylaşıldığını ifade ederek, toplantı yapmayı ve toplantının önemini iyi öğreniniz dedi.

                "BAŞARILAR BİZ RUHUYLA KAZANILIR"

                Başarılar biz ruhuyla kazanıldığına işaret eden Doğan, "Başarılar, ekip olarak elde edilir. Onun için başarılar kazanıldığında bu başarı, benim başarım demeyiniz. Bu başarı bizim başarımız, ekip olarak biz başardık, deyiniz, "ben" i değil, bizi ön plana çıkarınız . " dedi.

                Bir başarısızlık olduğunda başkalarını suçlamak yerine bunu ben yapamadım, bu benim eksikliğim dediğiniz zaman sorun çözülür. İğneyi kendinize, çuvaldızı başkasına batırın atasözümüz bunu en iyi ifade eder, dedi.

                Başarılı CV hazırlama konusunda da öğrencilere bilgiler veren Doğan, başarılı CV örnenklerini göstererek, CV hazırlamada dikkat edilmesi gerek önemli hususları öğrencilerle paylaştı.

                Programın sonunda Salim Doğan, öğrencilerin sorularını cevapladı. Öğrenciler konuşmacıları ilgiyle dinledi.

                Etkinlik sonrasında Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr.Grv. A.Bülent Gül, Salim Doğan ve Kürşat Başol'a verdikleri bilgilerden dolayı teşekkür ederek teşekkür belgesi takdim etti.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.