Emre Çatal Tavşanlı'ya Teşekkür Etti

Gündem Yayın: 13 Haziran 2019 - Perşembe - Güncelleme: 13.06.2019 12:03:07
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
3149 okunma
Google News

Emre Çatal Tavşanlı'ya Teşekkür Etti

Tuna İşleyen / GÖRÜNTÜLÜ

Kök hücre nakliyle lösemiyi yenen Emre Çatal Kütahya'nın Tavşanlı ilçesine teşekkür ziyaretlerinde bulundu. 

Kök hücre nakliyle lösemiyi yenen 9 yaşındaki Emre Çatal, anne ve babasıyla Tavşanlı Anadolu Lisesinde  "donor kampanyası" düzenleyen gönüllü öğrencilerin okuluna vefa ziyaretinde bulundu.  Emre Çatal ayrıca daha önce eğitim gördüğü Tavşanlı Mehmet Tarhan İlkokulu'na da ziyaret ederek arkadaşları ile okul bahçesinde top oynadı. Arkadaşları ve öğretmenleri ile sohbet ederek hasret gideren Emre, " Arkadaşlarımı, buraları çok özlemiştim, sabrettim iyileştim ve tekrar buralara gelerek onları gördüm. Hiç umudumu kesmemiştim. Bana destek olan herkese teşekkür ederim."

  Lösemiyle mücadele eden 9 yaşındaki Emre Çatal, kök hücre nakliyle hayata tutundu ve Tavşanlı'da kendisi için kampanya düzenleyerek donör olma çağrısında bulunan gönüllü öğrencileri ile Kızılay Tavşanlı şubesini ziyaret etti.

  İzmir'de yaşayan öğretmen Ömer Faruk ve Aysen Çatal çiftinin oğlu Emre'ye Kasım 2017'de lösemi teşhisi konulmuştu.

  Donör arayışı sırasında uygun 5 donörden 4'üne ulaşılamaması, diğerinin ise vazgeçmesi nedeniyle zor günler yaşayan Emre'ye en büyük destek babası Ömer Faruk Çatal'ın görev yaptığı Tavşanlı Anadolu Lisesi ve Cem Bakioğlu Anadolu Lisesi öğrencilerinden gelmişti.

  Ömer Faruk Çatal ve eşi Aysen Çatal iyileşen oğulları Emre ile Tavşanlı Kızılay Şubesi, Mehmet Tarhan İlkokulu, Tavşanlı Anadolu Lisesi'nin yanı sıra, Tavşanlı İmam Hatip lisesi ve Tavşanlı Atatürk Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti. Ayrıca Emre Çatal ilçe Milli Eğitim Müdürü Salim Karaboğa ile de görüştü.

Emre Çatal'ın babası Ömer Faruk Çatal yaşadıkları süreci aktararak bağışta bulunan ve kendilerine destek veren herkese teşekkür etti. Baba Ömer Faruk Çatal verdiği röportaj'da şunları söyledi, " Çok şükür benden alınan ilik kısmen tuttu. Diğer hastalara ve ailelere de dua ediyoruz. Emre 2 yıldan bu yana tedavi sürecinde idi ve arkadaşlarını özlemişti. Öğretmenlerini ve arkadaşlarını görmek istedi ve buraya geldik, çok mutlu oldu onlarla oynadı."

Emre Çatal'ın eski öğretmeni Tolga İyidoğan ise, " Bugün sınıf kapımız çaldığında bizim için büyük sürpriz oldu. Emre'yi karşımızda gördük ve sağlığına kavuşmuş şekilde iyi gördük" dedi.

 

 Lösemiyi Antalya'da yapılan operasyonla yarı uyumlu babasından alınan kök hücre sayesinde yenen Emre, gönüllü bağışçıları da unutmadı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.