EMET YENİ HASTANEDE YOĞUN BAKIM ÜNİTELERİ MÜJDESİ

EMET YENİ HASTANEDE YOĞUN BAKIM ÜNİTELERİ MÜJDESİ

Sağlık Yayın: 23 Ocak 2014 - Perşembe - Güncelleme: 23.01.2014 16:09:55
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3331 okunma
Google News

 

Kütahya’nın Emet ilçesine yapılacak olan 60 yataklı yeni devlet hastanesinin yoğun bakım üniteleri ile birlikte yatak kapasitesinin 75’e çıkarılacağı açıklandı.

Kütahya Milletvekili Prof.Dr.VuralKavuncu bugün yaptığı açıklamada, ihaleyi alan firma ile sözleşmenin imzalanarak 60 yataklı Emet devlet hastanesi yapımına başlanacağını açıklarken;”Yoğun bakım üniteleride eklenerek yatak kapasitesi 75’e çıkarılacak” dedi.

Eme tilçesinde yapıalcka hastanenini komşu ilçeler Hisarcık ve Çavdarhisar ilçelerinede hizmet verileceği göz önünde bulundurularak yoğun bakım ünitelerinin geliştirilmesi taleplerine duyarsız kalmayan Milletvekili Kavuncu, müjdeyi verdi.

AK parti Kütahya Milletvekili Vural KAVUNCU konu ile ilgili yaptığı  açıklamada ;”Modern, çağdaş devletin öncelikli görevlerinin başında vatandaşın hayatını kolaylaştırmak ve onun hak ettiği hizmeti almasını sağlamak gerektiğini biliyor, Vatandaşlarımızın haklarını her şeyin üzerinde tutuyoruz. Sağlık alanında uzun zamandır yapımı planlanan Emet Devlet Hastanemizin İhalesi sonuçlandı. 40 yataklı planlanan Hastanemizin daha sonra yatak sayısını 60’a çıkardık, şimdi yoğun bakım üniteleri de eklenince 75 yataklı bir hastane inşa edeceğiz. Yüklenici firma ile TOKİ arasında 16 Ocakta Sözleşme imzalandı, 20 Ocak tarihinde de yer teslimi yapıldı. İşin bitiş süresi 18 ay. Allah nasip ederse 2015 yazında kurdalesini hep birlikte keseceğiz. İçinde; Tek Kişilik 8 oda, Çift kişilik 28 Oda, 5 yataklı Yoğun Bakım ünitesi, 9 kişilik Diyaliz Ünitesi, 20 Poliklinik odası, 2 Ameliyathane ve 1 Doğumhane bulunan hastanemiz 15 milyon 755 bin liraya mal olacak. Hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” Dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.