Emet Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulunda Bilim Fuarı

Gündem Yayın: 29 Kasım 2019 - Cuma - Güncelleme: 29.11.2019 12:32:31
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
3493 okunma
Google News

Emet Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulumuzda TÜBİTAK Bilim fuarı düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Emet Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu salonunda düzenlenen Bilim Fuarının açılışına Emet Kaymakamı Hasan Çiçek, Emet belediye başkan yardımcısı İbrahim Hügül,Milli Eğitim Müdür Mustafa Cöre, Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Müdürü Ahmet Yıldırım, okul müdürleri, öğretmenleri ve öğrencileri ile veliler katıldı.
Protokolü Sergi salonu önünde karşılayan ve yüzlerinde Nobel Kimya ödüllü bilim adamımız Aziz Sancar, Einstein, Newton gibi bilim adamlarının maskelerini taşıyan öğrenciller bilim adamlarını ve yaptıkları çalışmaları anlattılar. Katılımcıların beğenisini kazanan karşılamada, öğrenciler,bilim adamlarının insanlığa sundukları buluşları aktardılar.
12 proje ile bilim fuarına katılan okulumuzda projeler 2 gün boyunca bilim meraklılarının beğenisine sunulacak.
Fuarda Öğrencilerimizin meslek dersine yönelik çalışmaları yanısıra;”Pis suda canlılar yaşarmı”,”Organik gübre kullanımı”,”Yangın söndürme formülleri”,Mikroplarla yaşam” gibi ilginç konularda çalışmalar sergileniyor.

Sergilerinin 2 gün ziyaretçilere açık olacağını belirten Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu müdürü Okul Müdürü Ahmet Yıldırım, ''Fuarımızda çocuklarımızın başta meslek dersleri olmak üzere, çeşitli bilim dallarında çalışmaları yer alıyor. Öğrencilerimizin kendilerini ifade edebilme, ekip çalışması ruhunu geliştirme adına önemsediğimiz bu tür etkinliklerimize katkılarından dolayı okulumuz öğretmenlerine ve sergide serleri bulunan öğrencilerimize teşekkür ediyorum dedi.
Fuarda tek tek reyonları gezen ve projeler hakkında bizzat öğrencilerdne bilgi alan Emet Kaymakamı Hasan Çiçek’te “ Öncelikle başarılı çalışmalarından dolayı okul yönetimini, danışman öğretmenleri ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Burada çocuklarımızın ufkunu açan, çocuklarımızı araştırma, düşünme, bulma ve ekip olmaya yönlendiren başarılı bir çalışma ve organizasyona tanık olduk. Öğrencileri bilim çalışmalarına teşvik etmek ve potansiyellerini ortaya çıkarmak adına yapılan bu tür organizasyonların her zaman destekçisiyiz, olmaya da devam edeceğiz. Bilim Fuarları, öğrencilerimizin problem çözme becerilerini geliştirme, yeteneklerinin farkına varma ve kendilerini daha kolay ifade edebilme imkanı sağlaması nedeniyle son derece önemlidir. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile icat yeteneğinin birleşimidir. “ dedi.
Fuar açılış törenleri sonunda okul öğrencileri ve katılımcılara lokma ikramı yapıldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.