Emet'te Yeşim Salkım'ın da rol aldığı Sinema Çekimleri Devam ediyor

Turizm Yayın: 11 Ağustos 2017 - Cuma - Güncelleme: 11.08.2017 11:38:05
Editör -
Okuma Süresi: 10 dk.
5827 okunma
Google News

 

KURT KAPANI FİLMİ KASIMDA VİZYONA GİRİYOR
2017 yılında vizyona girecek olan drama aksiyon filmi  “Kurt Kapanı” nın  çekimleri dünya’ca ünlü termal sulara sahip Kütahya’nın Emet ilçesinde devam ediyor.
On yıldır, Emet ilçesinde faaliyet gösteren Emet Termal Resort Otel , dört farklı termal sulara ve muhteşem doğaya sahip olan, yerli ve yabancı turistler tarafından keşfedilmeyi bekleyen, Emet ilçesinin tüm ülkede  tanıtılması için, “Kurt Kapanı” filmine sponsor oldu.
Yeşim Salkım, Eren Vurdem, Yusuf Atala, Ümit Acar, Gaye Turgut, Orhan Milli gibi güçlü kadrosu ile 2017 yılına damga vurmaya hazırlanan Kurt Kapanı filminin yönetmenliğini Yüksel Torun yapıyor.
Filmde doğallığa önem veren ünlü yönetmen Torun , figüran olarak tabir edilen sahnelerde oyuncuları bölge halkında seçiyor.
Kurt Kapanı filminin ,Emet ilçesinin tanıtımı açısından çok önemli bir fırsat olduğunu belirten Emet Termal Resort müdür vekili Ramazan Sezer, toplantı sonunda film yönetmeni Yüksel Torun’a çini tabak takdim etti.
 
YÖNETMEN YÜKSEL TORUN  " BU BİR YEŞİL ÇAM HİKAYESİ"
"Aksiyon ve dram ağırlıklı bir film çekiyoruz, filmin hikayesi aslında bir Yeşilçam hikayesidir. Sadece biraz günümüze göre modernize edildi.
Üç yıldır üzerinde çalıştığımız bir hikâyeyi sinemaya uyarladık. Film bir babanın Oğlunun ölümü ile başlamaktadır. Film aslında içinde çok gizli bir aşkı barındırmaktadır. İnsanların geçmişinde yaptıkları hatalar, aldıkları kararlar ömür boyunca karşısına çıkmaktadır. Geçmişte kötülük yaptı iseniz önünüze hep kötülükler, iyilik yaptı iseniz hep iyilikler çıkar aslında filmin de ana konusu budur.
Aslında bu hikâyeyi ben üç yıl önce kaleme almıştım. Değerli arkadaşım Yusuf Atala’nın daveti üzerine Emet ilçesine küçük bir gezi için gelmiştim. Burayı gezerken burada film yapabileceğimizi düşündüm. Tabiî ki yapacağımız film buranın dokusuna uygun olmalıydı. Bizde hikâyemizi Emet’e göre uyarladık. Şimdi de düşüncelerimizi oyuncularımız ile birlikte görüntüye döküyoruz."
"YARDIMCI OYUNCULARI BU YÖREDEN SEÇTİK"
"Emet ilçemiz merkeze biraz uzak, yol şartları da sıkıntılı, bu yüzden yardımcı oyuncu konusunda sıkıntılar yaşadık. Günü birlik olarak gelmek istemediler. Bizde bölge halkımızı bu rolleri teklif ettik. Onlarda severek kabul ettiler. Gerçekten çok güzel görüntüler ortaya çıktı. Bu konuda çok mutluyuz."
"FİLMİN YORGUNLUĞUNU TERMAL SULAR İLE ATACAĞIM"
Emet ilçemizde yedi farklı termal suyun olduğunu öğrendim. Bu sular bir çok hastalığa da iyi geliyormuş. Şu an film ekibimiz ile çok yoğun tempoda çalışıyoruz. Film tamamlandığında , bu termal sulardan muhakkak yararlanacağım. Filmin yorgunluğunu bu termal sular ile atıp kendimi ödüllendireceğim.
"FİLMİN GALASINI KÜTAHYA’DA YAPABİLİRİZ"
Kasım ayı sonunda filmi tamamlayarak galasını düzenlemek istiyoruz. İlk film galasını Kütahya’da yapmayı planlıyoruz.
"BURADA OTEL VE HİZMET OLMASA GELMEZDİK"
"Biz gerçekten çok büyük bütçeler ile bu işi yapmıyoruz. Sinema gerçekten bir gönül işidir. İstanbul dışında bir sinema filmi çekmek çok masraflı ve pahalı olmaktadır. Bir sinema tutkunu olan  Karaderili şirketler grubu sahibi Orhan Karaderili tüm ekibimizin konaklama, yemek, lojistik ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Bu gerçekten büyük bir anlam ifade etmektedir. Doğruyu söylemek gerekirse burada olmamızın en büyük sebeplerinden biriside budur. Burada otel olmasa , ben bu kadar oyuncu ve film kadrosunu nerde konaklatabilirdim ki ? Yani burası olmasa biz burada olmazdık."
"KİMSE GELİP KOLAY GELSİN DEMEDİ !"
"Birde küçük bir sitem etmek istiyorum. Bizler on gündür buradayız. Günde 18 saat çalışıyoruz. Belediye Başkanı ve Emet halkı dışında kimse setimize gelip bir kolay gelsin bile demedi. Biz burada sinema filmi çekerek Emet’in tanıtımına katkı yaparken, keşke Emet’in tanıtımı yapması gerekenlerde buraya gelip en azından bir teşekkür etseydi. Bence etmesi de gerekirdi. Buda bize moral olurdu."
"SİNEMANIN SERİSİ OLMAZ"
"Bir sinema filminin serisi olmaz. Sinema filmi yazılır ve piyasaya çıkar. Yönetmen bu filmden iyi para kazanmışsa sonrasını uydurur. Dikkat ederseniz her filmin birincisi çok iyidir. İnsanda çok iyi bir tat bırakır. Doha sonra bu tat limoniye dönmeye başlar.Yani filmin ilki sanat sonrası ticarettir.
Yıllarca bir çok  ilde tanıtımlar ,reklamlar film çekimleri yaptım. Ancak Emet ilçesini hiç dıymadım. Önüme harita koysanız inan bulamazdım. Bu nedenle yönetimlerin sevdikleri , yaşadıkları yerlerin tanıtımını iyi yapması gerekiyor. Çünkü insanlar görüp sevdiği yerleri, daha fazla kişini görmesi için çevresine tanıtımını yapar. Bende buraya Yusuf arkadaşım önerisi ile geldim. Bizlerde sevdiğimiz yerlerin tanıtımını film getirerek yapıyoruz. Ülkemizde inanın çok fazla görülmesi gereken yerler var kimse bilmiyor."

YEŞİM SALKIM " BURADA OLMAKTAN MUTLUYUM"
"Ülkede sanatsal değeri olan bir şeyler yaptığınızda ,Ülke yararına bir şeyler yaptığınızda medya alacağınız yer çok az dır. Ancak filmde yeni aşk mı doğuyor? Oyuncular aşk mı yaşıyor? Yok birbirin saçını asıldılar , dokundular gibi magazin olaylar daha fazla yer almaktadır. Benim 26 yıllık sanat hayatımda gördüğüm izlenimler böyledir. Sonuç itibariyle Türkiye’de artık her şey para için yapılıyor. Başrol oyuncuları paralarını alır. Ama yandaki oyuncular daha kıymetlidir tiyatrocudur. Filme çok büyük emekleri de vardır. Onlara para verirken üç liranın beş liranın hesabı yapılır. Dizi sektörü böyledir. Sinema ise gerçekten emek verilen herkesin küçük paralara çalıştığı, sanat adına iyi bir şeyler yapmaya çalıştığı bir sektördür. Bende sinemaya gönül verdiğim için, yönetmene güvendiğim için bugün buradayım. Burada olmaktan da mutluyum. İnşallah güzel bir film olur ve seyırcinin takdirini alır. Yurt dışında da festivallere gider. Bir sinema filmi için en büyük ödül yurt dışında festivallerde yer almasıdır. Her zamanda buna inanırım."
YUSUF ATALA :  “Kurt Kapanı” filmimiz için buradayız.
"On gündür çekimler için Emet’teyiz ,Emet’in adını birden farklı  şifalı termal sularınının bulunması ile duymuştum. Hatta bir çok ülkede doktorlar tarafından tavsiye edildiğini de duymuştum. Bunun için Emet ilçesine geldim. Geldiğimde de burada insanların misafirperverlikleri beni etkiledi. Bende bir dahaki ziyaretimi yönetmen arkadaşım Yüksel Yöntem ile birlikte yaptım. Beraber burada güzel bir film yapılabileceğini konuştuk. Şimdide “Kurt Kapanı” filmimiz için buradayız."
 
Oyuncu Kadrosu ;
Yusuf Atala’nın Kudret karakterini canlandırdığı filmde Yeşim Salkım, Eren Vurdem, Gaye Turgut Evin, Cengiz Okuyucu, Ümit Acar, Orhan Milli, Ramazan Doğan, Semih Baysal, Ezel Salık, Abidin Adıyaman, Furkan Baysal, Asuman Sibel Mert ve çocuk oyuncu Ayşe Tuana Şahin rol alıyor. 
Çekimleri üç hafta sürecek olan filmin Kasım 2017 tarihinde vizyona girmesi bekleniyor. 
 
SİNEMA FİLMİNİN KONUSU 

Kudret 60’lı yaşlarda eski bir kiralık katildir. Bu işleri bıraktıktan sonra sakin bir hayat sürmek için sessiz bir kasabaya yerleşmiş, önceki hayatının izlerini silmeye çalışmaktadır. 

Kudret’in yıllardır görmediği oğlu Ahmet büyük şehrin tüm zorluklarına rağmen kendi ayakları üzerinde durmak için mücadele vermiştir. Metin hiçbir zaman babasına benzememiş, sakin ve iyi huylu biri olmuştur hayatı boyunca. Kudret sert ve acımasızdır. Belki de bu yüzden hiç gösterememiştir oğluna olan sevgisini. 
Metin artık kendi ayakları üzerinde durmaktadır. Uzun zaman peşinden koşturduğu Hülya’yı sonunda ikna etmiş ve evlenip bir de kız çocuğu babası olmuştur. Ancak Ahmet’in bilmediği ve hiçbir zaman da bilmeyeceği bir sırra sahiptir Hülya. Metin’in kendi kızı sandığı Gizem aslında Hülya’nın Ahmet’le evlenmeden önceki aşkı Yavuz’un kızıdır. 
Yavuz çok cesur gözü pek bir adamdır. Yaşadığı ortam, arkadaşları ve çevre şartları onu böyle bir adam olmaya zorlamıştır. Bileğinin gücüne güvenen mert bir delikanlı olmuştur Yavuz. Çocukluğundan beri hep haklının yanında durmuş, inandığı şeyler için gerekirse gözünü kırpmadan kavgaya girmiştir. Kimileri ondan çekinse de etrafındaki insanlar tarafından takdir edilmiş ve sevilmiştir.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.