Emet'te Personele Eğitim

Emet'te Personele Eğitim

Yayın: 25 Şubat 2015 - Çarşamba - Güncelleme: 25.02.2015 09:46:31
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
2609 okunma
Google News

Emet belediyesi Hizmet içi eğitim seminerleri programı çerçevesinde Eğitim Bilimleri ve Kişisel Gelişim Uzmanı Murat Ertan, belediye personeli ile buluştu.

31 Memur ve 39’u kadrolu olmak üzere 99 işçiden oşuan toplam 130 Belediye personeli hafta sonu Emet termal resort’ta Kurumsal iletişim için kişisel gelişim konulu seminere katıldı.

3 saatlik konuşması büyük bir ilgiyle takip edilen Kişisel Gelişim Uzmanı Murat Ertan, değişimin, insanlar ve toplum üzerinde büyük etkisinin bulunduğunu belirterek, "Değişime cevap veremeyen Ortadoğu ve Afrika'daki ülkeler bunun sıkıntısını yaşıyor" dedi.

Konuşmasına Üstün Dökmen'in yazdığı "Selam" şiiri ile başlayan Ertan , bir selam ve gülümsemenin topluma olumlu yansımalarını örneklerle gösterirken;” Doğru iletişim için iletişim kanallarının nasıl sağlıklı kullanılabileceğini aktardı.

Gelişen teknoloji ile birlikte toplumun her geçen gün bireyselleşmeye başladığını, insanların birbirinden uzaklaşmaya başladığını belirten Ertan, "Küçük bir gülümseme ve selamın insanları birleştireceğine inanıyorum" dedi. Doğru anlaşılabilmek için iletişimin önemine vurgu yapan Ertan, bir konuda yüzlerce fikir oluşabileceğini ama kişilerin ne istediğini açık ve net bir şekilde vurgulaması gerektiğini söyledi.

Emet gibi küçük yerleşim yerlerinde yaşayan insanların hayatı daha kolay paylaşabildikleri için daha kolay mutlu olabileceklerini belirten Ertan ;”Büyük şehirler bu konuda daha sağlıksız iletişim kurabiliyorlar.Emet’te bunu sağlamak çok daha kolay. Olumsuz davranışları sıkça konuşup tartışmak tüm toplumu negatif etkiler.Herkes olumlu bir davranışı 20 kişiye söyler olumsuz davranışları ise 1 kişiye söylerse toplumda oluşacak pozitif enerji hem ilçeleri hem bireyleri ileriye götürür “dedi.

Murat Ertan, konuşmasında;

"Ne söyleyeceğimizi ve ne zaman söylemenin daha uygun olacağını bilmek, neyi nerede söylemenin doğru oluğuna karar vermek, en iyi nasıl söylenebileceğini düşünmek, olayları basitçe anlatabilmek akıcı bir dil ile ve karşımızdaki biriyle göz teması kurarak konuşabilmenin çok önemli olduğunu belirtmek istiyorum. Birbirini anlamayan insanlar, çatışma yaşayan aileler ve toplum yaratır. Herkes olay ve durumları farklı algıladığından çatışma yaşanmaktadır. Sağlıklı iletişim için verilmek istenen mesajları doğru algılamak önemlidir. Liderler bizim anlamak istemediklerimizi hedef saptırarak, algılanmak istedikleri mesajları verirler ve dünyayı yönetirler. “dedi.

Türkiye’de yıllardır dikkat çekmeye çalıştıkları teknoloji bağımlığı yeni yeni tedavi klinikleri kurulmaya başlandığını belirten Ertan ;” Teknoloji insanları birleştirmek yerine ayrıştırıyor. İnsanları yalnızlaştırıyor. Aile meclisleri kurulup, aile fertlerinin birbirlerine daha fazla zaman ayrımaları sağlanmalı.”dedi.

Beden dilinin verilmek istenen mesajlarda ve sağlıklı iletişim kurmada sözden çok daha etkili odluğunu örneklerle anlatan Ertan;” Beden dili ruhun aynasıdır. İnsanlar üzerinde sözlerin değil, beden dilinin mesajalrı daha kalıcıdır “dedi.

Kişisel gelişim uzmanı Ertan’a program sonunda Belediye başkanı Mustafa Koca  tarafından günün anısına bir çini tabak takdim edildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.