Emet’te ‘Biz biriz’ tiyatro oyunu sahnelendi

Gündem Yayın: 27 Mart 2017 - Pazartesi - Güncelleme: 27.03.2017 18:06:51
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3223 okunma
Google News

Emet Belediyesin Çok Amaçlı Salonunda sahnelenen tiyatro oyununa Belediye Başkanı Mustafa Koca, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cöre, İlçe Mal Müdürü Cemalettin Aydın, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Mustafa Mecit, mahalle muhtarları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Yoğun katılımın olduğu gösterimde tiyatro oyuncusu Muhammed Emin Kutlu tarafından İslamın doğuşundan 15 Temmuz sürecine geçen süreçte, İslam ülkeleri ve ülkemiz üzerine oynanan oyunlar anlatılıp canlandırmalar yapıldı.

Yakın tarihimizde Kurtuluş Savaşı ve Çanakkale Zaferi’nin de işlendiği   tiyatro oyununda Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ile Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan sonra ülkemizde dış güçlerin oynadığı oyunların asla bitmediği anlatıldı. Gösteride yakın siyasi tarihimizde idam edilen Adnan Menderes, zehirlenerek öldürülen Turgut Özal, suikasta kurban giden Muhsin Yazıcıoğlu, ayak oyunları ile önleri kesilmeye çalışılan Necmettin Erbakan, Recep Tayyip Erdoğan ve 15 Temmuz sürecinde yaşananlar izleyenlere tiyatral gösteri olarak sunuldu. Semazen gösterileri ve kahramanlık türkülerinin de yer aldığı oyunun final sahnesinde ise Kutlu hoca Ertuğrul kıyafetleri ile seyirci karşısına çıkarak, son tepe olan Türkiye’nin asla teslim olmayacağı mesajını verdi.

Biz Biriz “ tiyatro oyunu sonunda Belediye Başkanı Mustafa Koca’ya Türk bayrağı hediye eden Muhammed Emin Kutlu’ya, Belediye Başkanı Mustafa Koca’da günün anısına çini vazo takdim etti.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.