Emet’in Turizm Master Planı Hayata Geçiriliyor

Emet’in Turizm Master Planı Hayata Geçiriliyor

Kültür Yayın: 24 Eylül 2014 - Çarşamba - Güncelleme: 24.09.2014 07:16:43
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
3429 okunma
Google News

EMET’İN TURİZM MASTER PLANI HAYATA GEÇİRİLİYOR

AK parti Kütahya Milletvekili Prof.Dr. Vural KAVUNCU, Emet’in turizm master planı yapılması için Turizm Bakanlığından 200 bin TL ödeneğin İl özel idaresine aktarıldığını açıkladı.

AK parti Kütahya Miletvekili Prof. Dr. Vural KAVUNCU partisince düzenlenen bir dizi programa katılmak için ilçemize geldi.

KAVUNCU programının ilk bölümünde “Emet ilçesinde turizm adına beklentilerin, ve neler yapıla bilineceği” ni içeren Turizm toplantısına katıldı. Emet Termal Resort’ta yapılan toplantıya Vekil KAVUNCU yanısıra İlçe Kaymakamı Ahmet Gazi KAYA, Emet Belediye başkanı Mustafa KOCA, AK parti Emet İlçe başkanı Mehmet Ali YEREM,İl Özel idaresi genel sekreteri Muhittin ŞAHİN İl kültür ve turizm müdür vekili Muammer ÖZER,İl genel meclisi üyeleri termal turizm sektöründe faaliyet gösteren  firma ve kurum yetkilileri katıldı.

Toplantıda konuşan Vekil KAVUNCU, Emet ilçesinin turizm potansiyelinin sağlıklı değerlendirilmesi ve belirli bir plan dahilinde geleceğe yönelmesi için master programa ihtiyacı olduğunu belirterek ;

“Bunları Turizm bakanlığımıza ve ilgili yerlere aktardık .Emet’in ve turizm kaynaklarının planlanmasının gerekliliğini belirttik. Ve buradan Emet kamuoyuna bu müjdeli haberi vermenin mutluluğunu yaşıyorum. Bakanlığımızca İl özel idaresine bu konu ile ilgili 200 bin tl kaynak aktarımı yapıldı. Bu kaynak sadece Emet’te turizm planlamasına harcanacak.”dedi.

Turizmde geleceğin planlanması  adına yerel yöneticiler, turizm sektöründe faaliyet gösteren firmalar ve Emet kamuoyunun genel görüşleri yansıtacak bir komisyon kurularak neler yapılması gerektiğinin planlanacağını belirten KAVUNCU;”Bu planlama yapılırken Emet’in tüm turizm potansiyeli, doğa,termal turizm vb. hepsini kapsayacak şekilde bir plan oluşturulacak. Bunları yaparken hedef kitlemizde belirlememiz gerekir. Bence Emet termal turizminin hedef kitlesi gerçekçi olmak gerekirse ortayaş grubu dediğimiz kitledir. Yatırım ve planlamalarımızı bu kitleye göre yarasak daha hızlı sonuçlar alabiliriz.”dedi.

Turizm konunda yapılması gerekenler hakkında bilgi alan KAVUNCU’yaYeniceköy Muhtarı Akın  GÜRKAN ve Günlüce köyü muhtarı Adem İNAN  köylerindeki termal ve mesire yerlerine ulaşımı sağlayan yolların yapımını talep ederken,Emet termal resort müdürü Mesut TERZİLER ise  apart yapmak için arazi bulamamaktan yakındılar.

İlçe Kaymakamı Ahmet Gazi KAYA “İki taş kanyonu” projesi hakkında bilgi verirken, bu projenin tamamlanması ile Emet’in dağ turizminde söz sahibi olacağını belirtti.

Belediye başkanı Mustafa KOCA ise  öncelikle Emet’te turizm yatırımı yapmak isteyen vatandaşaları da etkileyecek SİT davasının çözülmesi gerektiğini belirterek, Belediye olarak gerekli müracatların yapılmasına rağmen sorunun çözüme kavuşmadığını belirtti ve KAVUNCU’dan bu konuda destek istedi. Dereli kaplıcalarının Emet belediyesine devredilmesini beklerken ihaleye çıkarıldığını belirten KOCA; “Günlüce muhtarlığı girince bizler vazgeçtik.Ama biz iyi biliyoruz ki bu rakamların altından muhtarlığımız kalkamaz,zarareder.Emet belediyesi işletseydi, sıknıtı yaşanmazdı” dedi.

KOCA  belediyenin YAP-İŞLET-DEVRET modeli ile turizm yatırımcılarına arsa kiralayabileceğini belirterek Emet termal resorttada arazi kiralanabileceğini ama tapulu satışın mümkün olmadığını ifade etti. KOCA ayrıca Emet belediyesi olarak başta bayraktepe olmak üzere apart moteller yapımı planladıklarını, sıcak su kaynaklarının etkin kullanımı için projeler geliştirdiklerini sözlerine ekledi.

Toplantıda bulunan İl özel idaresi genel sekreteri Muhittin ŞAHİN ise Emet’in tahtalı, dereli Dereli kaplıcalarının ihalesiz belediyeye verilmesinin mümkün olmadığını belirtirken, Emet’in turizm potansiyelinin harekete geçirilmesi için  plan ve  porje yapılmasının çok önemli bir adım olduğunu ifade etti.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.