EMET'İN PALET FABRİKASI HAYALİ GERÇEK OLDU

Gündem Yayın: 30 Mart 2017 - Perşembe - Güncelleme: 30.03.2017 16:29:51
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
4460 okunma
Google News

Emet ilçsinde uzun yıllardır orman ürünlerine dayalı bir palet fabrikası kurulması hayalini EM-MAR şirketi gerçekleştirdi.

Kuruculuğunu Esnaf odası başkanı Abdullah Ünal,İş adamları Zeki Gedikoğlu ve İbrahim Uçak’ın   yaptığı palet fabrikasının makineleri ilçemize geldi. Firmanın köprücekte bulunan  fabrikasına getirilen makinalar ile başta plet üretimleri olmak üzere orman ürünlerinin işleyiş ve satışı gerçekleştirilecek.

Emet’in  son 20 yılda hayallerinden birisi olan palet fabrikasını hayata geçirmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden, Emet esna fodası başkanı ve Em-Mar şirket yöneticisi Abdullah Ünal kurulan fabrikanın yüzde 25 kapasiteyle çalışmakla bile Emetbor fabrikaları palet ihtiyacını karşılayacağını ifade etti.

Başkan Ünal yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi;

“2 ay önce kurduğumuz Emmar orman ürünleri şirketimiz bölgemiz açısından önemli bir eksikliği tamamlayacaktır.20  yıldır ilçemiz gündeminde olan Orman ürünleri şirketi kurulması ve bu fabrikanın Etimaden işletmemize palet üretmesi konuşulurdu. Bizlerse konuşmktan çok icraata geçirmek için mücadele ettik ve bunu başardık.Zararın neresinden dönülse kardır diyerek sayın Zeki Gedikoğlu ve sayın İbrahim Uçakla projemizi hayata geçirdik.Fabrikamız başta Emetbor işletmemiz olmak üzere marmaradaki işletmeler ve Kütahyamızdaki işletmelere palet üretecek kapasitededir.Halen 10 işçi çalışmakta olup 1 ay içerisinde bu sayının 20 ila 25e çıkması planlanmaktadır .20 yıl sonra yapılan bu mücadelelerimiz tarihte yerini alacaktır“dedi.

Emet ilçesinde halkın hayallerini hayata geçirmenin zorluklarınada değinen başkan Ünal bu süreçte kendilerine destek verenler bürokrat ve halka teşekkür ederken;”Anlamsız sebeblerle bu girişime engel olmaya çalışan ve taş koymaya çalışan bürokratlarıda buranda protesto ediyorum.Böyle bir işletmeyi sahiplenmeleri gerekirken,engel olmanın yollarını aradılar.Bunu yapanları kınıyorum. Artık ilçemizin önünü açma zamanıdır.İlçelerini ,ülkelerini seven insanalr ellerinden geldiğince müteşebbis insanlara yardımcı olmalılar.Yardımcı olmayan insanalr kendilerini sorgulamalıdırlar.İnşallah bu çalışmamız ilçemizde örnek teşkil edecektir.İlçemize yatrım yapmak isteyen herkese ilçemizin kapılarının açık  olduğunu ifade etmek isterim.”dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.