Emet'e Vatandaşların Çöp Tepkisi

Yaşam Yayın: 31 Temmuz 2018 - Salı - Güncelleme: 31.07.2018 14:28:22
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2501 okunma
Google News

Kütahya'nın Emet ilçesinde, çöplerin zamanında toplanmaması vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Kütahya Katık atık yönetimi 1 Temmuz itibarı ile bazı ilçelerde çöp alım işini durdurduğunu ifade etmesi ile diğer ilçeler yapılandırma ile işi çözerken, Emet ve Dumlupınar ilçelerinde bir süre çöp alınmamıştı. Firma yetkilileri çöp almalarının engellediğini belirterek KÜKAB'ı şikayet ederken, sorun Emet Belediyesi'nin KÜKAB'la anlaşması ile çözülmüştü.

Emet'te firmanın tek araçla akşam üstü 16.00'ya kadar çöpleri toplaması, bu saatten sonra ise köylere gitmesi ile zamanında alınamayan çöplerden vatandaşlar ve esnaflar şikayetçi oluyor.

Emet Belediyesi yetkilileri, defalarca firmadan araç sayısını artırma taleplerine olumlu yanıt alamazken, taahhütlerinin Emet'in çöplerinin alınması olduğunu, ama 10 işçi 10 araç gibi şartlar olmadığını beyanla talebi kabul edilmediğini belirtiyor. Ekipler, zamanında alınmayan çöplerin resimlerini çekerek rapor tutarak KÜKAB'a gönderiyorlar. Büyük marketler önünden sabah alınan atıklardan sonra gün içinde yığılan atıklar ertesi güne kaldığından çevre ve görüntü kirliliği oluşuyor. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.