Emet Belediyesi'nden 4 Milyonluk Yatırım

Ekonomi Yayın: 18 Mayıs 2018 - Cuma - Güncelleme: 18.05.2018 11:40:21
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2113 okunma
Google News

Kütahya'nın Emet ilçesinde Belediye tarafından yapılacak olan, 17 bin metre kare arazi üzerinde güneş enerjisinden elektrik üretimi projesinde ihale aşamasına gelindiği bildirildi.

Emet Yörükler Çiftliği Mevkii'nde 17 bin metre kare arazide 5 bin 845 metrekare alan içerisinde kurulacak 3 bin 600 adet güneş paneli kurulumu iller bankasınca onaylanmıştı.

Osmangazi Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'nden çağrısı beklenen projenin bağlantı çağrısı yapılırken, ihale sürecine gelindiği açıklandı.

Maliyeti 4 milyon TL'yi bulan proje ile ilçede aylık 900 Megawatt elektrik üretimi yapmak istediklerini belirten Başkan Mustafa Koca, "Bu konuda iller bankamız ile gerekli etüt çalışmaları yapıldı. Projemiz onaylandı. Yörükler çiftliğimizde kendi elektriğimizi üreterek, hem ülke ekonomimize katkı sağlamak hemde belediyemizin enerji maliyetlerini karşılamayı hedefliyoruz. 17 bin metre kare alanda yaklaşık 3 bin 500 güneş paneli ile aylık 800 ile 1000 megawaat elektrik üretmek için çalışıyoruz. Ayrıca Üreterek, tesislerimizin maliyetini de karşılama yöntemlerini değerlendiriyoruz.. Bölgemiz Güneş enerjisini elektrik enerjisine dönüştürmek için çok avantajlı konumda. Bu avantajı değerlendirip kendi elektrik enerjimizi üreteceğiz ve belediyemizin enerji tüketim bedelini aşağı seviyelere çekeceğiz. Böylece elektrik enerjisi için harcadığımız miktarı halkımıza yeni hizmetler üretmekte kullanacağız. Amacımız tasarruflarımızı hizmete dönüştürmek. İlçemize hayırlı olsun"diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.