EMET ADD;”Sabrımız Sonsuz Değildir”

EMET ADD;”Sabrımız Sonsuz Değildir”

Gündem Yayın: 12 Kasım 2015 - Perşembe - Güncelleme: 12.11.2015 14:21:53
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
4083 okunma
Google News

 

 

 

EMET ADD;”Sabrımız Sonsuz Değildir”

 

Atatürkçü Düşünce derneği Emet şube başkanı Ercan Kolku Yeni Akit gazetesinin kendisine ait  televizyon kanalında Atatürk’e ve Cumhuriyete yaptığı çirkin saldırı yayınları üzerine Cumhuriyet savcılığna suç duyurusunda bulunduklarını ifade etti.

Atatürk sevgisinin ve Cumhuriyete bağlılığın milyonlarca yurttaşımızda nasıl kök saldığını görenlerin bu saldırılarını azgınlık ve terbiyesizlik noktasının da ötesine götürdüklerini belirten Kolku ;

 

“Cumhuriyetimizin 92. yıl kutlamalarındaki büyük coşku ile Mustafa Kemal Atatürk’ü kaybedişimizin 77. yıldönümünde, büyük öndere olan bağlılık ve sevginin bir kez daha kendini göstermesi bu saldırganlığın boyutlarını en üst noktaya taşıdı. Bu saldırganlıklarının özellikle 10 Kasım günü yinelemeleri bir yerlerden işaret ve cesaret aldıklarının göstergesidir.

 

Bu saldırganlıkta ön sırayı kimseye kaptırmayan Yeni Akit adlı sözde basın ve medya kuruluşunun siyasal iktidarla olan ilişkisinin yandaşlıktan çok öte olduğu bilinmektedir. Siyasal iktidarın yerel temsilcilerinin Atatürk anıtı yerine “çay bardağı heykeli” koymaya kalkıştığı bir dönemde bu saldırıların tekil ve siyasal iktidarın hoşgörüsü dışında olamayacağını düşünmek doğaldır.

 

Bu türden çirkin saldırılara karşı Cumhuriyet savcılarının doğrudan yetkilerini kullanarak derhal harekete geçmemeleri halinde adalet sistemi üzerindeki “siyasi vesayet” söylemleri de doğal olarak güç kazanacaktır.

 

Bu ve benzeri çirkinlikleri yapanların amaçları Atatürk’e gönülden bağlı halkımızı çileden çıkararak kışkırtmak ve kargaşa yaratmak ise amaçlarına ulaşamayacaklardır. Ancak bu saldırılara karşı sabrımızın sonsuz olduğu da düşünülmemelidir.

 

Her fırsatta dini referanslar gösterenlerin İslam dininde “ölen insanın arkasından” kötü konuşulmayacağı etik anlayışını dahi çiğneyerek, Türk yurduna ve Cumhuriyetine hayat veren Büyük Önder’in anısına yaptıkları bu çirkin saldırıyı şiddetle lanetliyor, tüm şubelerimizi bulunduğu yerlerdeki Cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunmaya çağırıyoruz. “dedi.

Kolku, Atatürk’ün manevi hatırasına basın yoluyla hakaret gerekçeis ile Emet Cumhuriyet savcılığına kamu davası açılmaıs için suç duyurusunda bulunduklarını sözlerine ekledi.

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.