EMET - TAVŞANLI YOLU İKMAL İHALESİ YENİLENDİ

Gündem Yayın: 20 Haziran 2018 - Çarşamba - Güncelleme: 20.06.2018 15:32:36
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
2565 okunma
Google News

EMET - TAVŞANLI YOLU İKMAL İHALESİ YENİLENDİ

Kamu ihale kurumunuca ülke geneli ihalelerin iptali ile yeniden ihale sürecine giren Emet Tavşanlı yolu ikmal ihalesi gerçekleştirilirken;54 firmanın katıldığı ihale değerlendirme sürecine girdi.

12 Haziranda yapılan ihaleye yine yoğun başvuru oldu.İptal edilen ihaleye 42 firma katılırken yeni ihaleye 54 firma teklif verdi.

Emet Tavşanlı yolunu bu defa iyi bir firmanın alması halinde kısa sürede tamamlanacağını ifade eden Ak parti Kütahya Milletvekili Prof.Dr.Vural Kavuncu şunları söyledi;

"Gerek Hisarcık ve Emet, gerekse de Tavşanlı’lı hemşehrilerimizin birinci önceliği ve haklı talebi olan bu güzergahta yeni bir aşamaya geldik. Göreve geldiğimiz günden beri Kütahya’da kurulan yol şantiyeleri ve yapılan yollarımızla gurur duymakla birlikte bazı aksayan ve geciken güzergahlar da olmuştu. Bunlardan birisi de Hisarcık-Emet-Tavşanlı bağlantısıydı. Vatandaşlarımız haklı olarak bu yolda gecikmeyi sorguladılar ve eleştirdiler. Bu yolun geçmişinin kısa bir özetini yapalım ve gelinen durumu anlatalım.

Bu yolun ilk ihalesini alan Genç İnşaat içine düştüğü mali sıkıntı nedeni ile yükümlülüğünü yerine getirememiş ve ihalenin fesih edilmesine yol açmıştı. Ancak bu süreç bize bir kaç sene kaybettirdi. Daha sonra arka arakaya yapılan iki ihalede ise yüklenici firma ihaleyi yine tamamlayamadı. Bunun nedeni herhangi bir ödenek eksikliği ya da hükümetimizin geri duruşu değildi. İki ana neden; kamulaştırma sorunları ve vatandaşlarla olan yasal süreçler (Emet çevre yolunda olduğu üzere bazıları hala devam ediyor) ve imar itirazlarıydı. Nitekim Emet Belediyesi ile bir Harita bürosu arasında ki yasal süreç yapılan imarın bozulması, sonuçta güzergah değiştirme zorunluluğu, dolayısıyla ihalenin yürütülemez hale gelmesiydi. Sürecin tümünde çözüm için uğraş verdik, tarafları, karayolları yetkililerini, belediye ve vatandaşları bir araya getirdik. İhale süreçlerinde yapılan yolda meydana gelen heyelan için acil çözüm ürettik ve 6 ay aradan sonra açıldı. Gelinen aşamada yolun kısım kısım yapımı gerçekleşti (Hisarcık-Emet arası olduğu gibi). Geri kalan yol için Tavşanlı!dan Emet istikametine 19 km. (Çöğürtken köprüsüne kadar) ayrı ihale edildi, çalışmalar sürüyor. (Tepecik geçişinde sadece bir kişinin itirazının devam etmesi nedeni ile mahkeme sonucu bekleniyor). Çöğürtken köprüsü-Hisarcık arası yarıda kalan tüm kesimin sıcak asfalt olma koşulu ile yapılan ilk ihalesinde firmaların birbirini şikayeti sonucu ihale iptal edilmişti. Hızlı bir şekilde yeniden organize olundu ve ihalesi 12 Haziran tarihinde salimen gerçekleşti. Bu ihalenin sonuçlanmasını bekliyoruz. Hemşehrilerime şunu söyleyebilirim ki, aksaklıklarını çoğu aşılmış ve artık çözüm ve yapım aşamasına ulaşılmıştır. İyi bir firma ile bir kaç yol içinde yolun tamamı yapılacak, konforlu ve güvenli bir yola kavuşmuş olacağız. Bu süreçte Hisarcık-Simav ve Emet-Çavdarhisar yollarının da tamamlanacağını, Hisarcık-Gediz yolunda da yapımın başlayacağını öngörüyoruz.

Hemşehrilerimizin yolun gecikmesi ile ilgili açıklamalarımızı dikkate almalarını, bu konuda ki gayret ve emeklerimizden şüphe duymamalarını bekliyoruz. Yaparsa yine AK PARTİ yapar diyor, AK icraatler ile huzurlu ve refah bir gelecek diliyoruz."

diyerek sözlerini sonlandırdı.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.