Emekli Astsubaylar, Hak Arayışında

Gündem Yayın: 18 Aralık 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 18.12.2019 17:55:20
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
2272 okunma
Google News

Emekli Astsubaylar, Hak Arayışında
Türk Silahlı Kuvvetleri Sessiz Çığlık Platformu olarak Emekli Astsubaylar, emekli Uzman Erbaşlar ve Emekli Binbaşılar, basına ve kamuoyuna taleplerini iletmek üzere Cumhuriyet Caddesi Şehit Sancaktar Anıtı önünde basın açıklaması yaparak taleplerini ilettiler. 
Türk Silahlı Kuvvetleri Sessiz Çığlık Platformu adına Emekli Astsubay Hava Kıdemli Başçavuş Hüdaverdi ER yapmış olduğu basın açıklamasında; "Çok zor ve ağır şartlarda görev yapan Türk Silahlı Kuvvetlerinin omurgası biz astsubaylar, onyıllardır hiç bir zaman ayrıcalık ve imtiyaz talep etmedik. Tek talebimiz adalettir. Haklı taleplerimizin karşılanarak, adaletin gerçekleşeceği sözünü eski Genel Kurmak Başkanı, şimdiki Milli Savunma Bakanımız ve Cumhurbaşkanımız söz vermelerine rağmen ne yazık ki bugüne kadar hiçbir talebimiz gerçekleşmedi. 
Değerli Basın mensupları, sizlere ve sizlerin aracılığıyla kamuoyuna, ilgililere 15 bin silah arkadaşımızın imzaladığı 10 maddelik talebimizi bir kez daha sunuyoruz. 
1. Sayın Cumhurbaşkanımızın biz Astsubaylara 18 ay önce hayırlı olsun diye müjdelediği, göreve başlangıç dereceleri sorunumuz halen çözüme kavuşmamıştır. 
2. 1980 darbesi itibari ile General, Amiral ve üst subaylar farklı isimler adı altında 6 adet tazminat verilmektedir. Bu adaletsizliği düzeltmek için Adalet ve Kalkınma Partisi 2015 seçimlerinde söz vermiş, ayrıca hükümet programına da almış, tüm Genel Kurmay Başkanları ve Milli Savunma Bakanları tarafından da makam ve görev tazminatı sözü biz Astsubaylara da verilmesine ve haklılığımızın dile getirilmesine rağmen, bu söz halen gerçekleşmemiştir. 
3. General, Amiral ve Üst Subaylar emekli olduklarında, emekli maaşı bağlama oranı 70 - 85 arasındadır. Bu durum Binbaşı, Astsubay ve Uzman Erbaşların emekli maaşı bağlama oranları ise 40 - 55 arasındadır. Bu ise anayasanın eşitlik ilkesine aykırıdır ve Türk Silahlı Kuvvetleri aile ortamına zarar vermektedir. Aynı zamanda aidiyet duygusunu da zedelemektedir. 
4. 2003 yılından itibaren meslek yüksek okulu seviyesinde olan Astsubay sınıf okullarının, çağın gerektirdiği şekilde lisans düzeyine çıkarılması anayasal bir haktır, ihtiyaçtır. 
5. Uzman erbaşların kadro, 3600 ek gösterge ve 6000 sayılı kanun kapsamında 45 ile 52 yaş haddi mağduriyetleri konusu toplum nezdinde büyük yaralar açmaktadır. Bu durum her gün şehit ve gaziler veren Türk Silahlı Kuvvetlerinin kahraman mensuplarının kendilerini yetim ve öksüz hmelerine neden olmaktadır. Bu kardeşlerimizin sorunlarına, insanı hassasiyet milli bir görevdir. 
6. Sağlam raporları ile Türk Silahlı Kuvvetlerine girip, zaman içinde sağlığını kaybeden ve TSK'ya görev yapamaz raporları ile ilişiği kesilen adi malül silah arkadaşlarımıza insani şartlarda ekonomik yaşam hakkı verilmesi zaruridir. 
7. Yıllar içinde tüm Kamu Personeline yapılan sicil affının, bir defaya mahsus yüz kızartıcı suç işlemeyen TSK mensupları için de uygulanması büyük bir adaletsizliği ortadan kaldıracaktır. 
8. Darbe dönemlerinde Cuntacı kadrolar en son hain FETÖ elemanları tarafından ikili, üçlü kararnamelerle haksız ve hukuksuz işlemlerle TSK'den resen emekli edilen vatansever silah arkadaşlarımıza iade-i itibar ve yeniden görevlendirilmesi beklenmektedir. 
9. Herhangi bir suça karışmamış, KHK ile TSK'den uzaklaştırılanlar ile gazilik hakları olup verilmeyenler, devletimizin kendilerine şefkat elini uzatmasını bekliyorlar. 
10. Sayın Cumhurbaşkanım, yıllarca söz verilen haklı taleplerimizi bizzat şahsınıza iletmek ve sorunlarımıza çözüm istiyoruz. Ancak emrinizdekilerin kibri, metal yorgunluğu, çözüme odaklı isteksizlikleri ve duyarsızlıkları bizleri canımızdan bezdirdi. Bu yüzden sonuca ulaşamadığımızı düşünüyoruz ve sizden çok acil randevu talep ediyoruz. 
Devletimizin şefkat elinin Türk Silahlı Kuvvetlerinin cefakar ve fedakar biz muazzaf ve emekli astsubay rütbesindeki TSK'nin tüm ağır yükünü üzerinde taşıyan Binbaşı, Astsubay ve Uzman erbaşlara da uzatmasını bekliyoruz.
Yoksulluk sınırının çok altında emekli maaşı almak gönlümüzü incitmektedir. TSK'da görev ve sorumluluk durumuna göre hak paylaşımının adaletli olmadığını düşünüyoruz. Dağda taşta, havada karada, denizde patikada, mevzide görevde nöbette, gece eğitiminde, tatbikatta operasyonda, birlikte olduğumuz üst subay silah arkadaşlarımız ile hakkaniyetli, hak paylaşımı konusunda devletimizin adaletine güveniyoruz. 
Yıllarca şikayet ettiğimiz sürekli çalışmalar devam ediyor. Algı, söylem ve ifadeler yerine artık takvimlendirilmiş somut ve çözüm odaklı hassasiyete ulaşana ve Sayın Cumhurbaşkanımıza sorunlarımızı bizzat Beştepe de iletene kadar, haklı mücadelemizi hukuk içinde tüm illerde sürdüreceğimizi buradan bir kez daha ilan ediyoruz. 
2 milyon Astsubay, Uzman Erbaş, Binbaşılar ve aileleri olarak insanı hassasiyet bekliyor, arz ve talep ediyoruz. Saygılarımızla" dedi. 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.