Elinde Makas Vardı, Bıçağı Salladım

Asayiş Yayın: 02 Kasım 2016 - Çarşamba - Güncelleme: 02.11.2016 10:30:18
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
3808 okunma
Google News

BURSA'da 5 ay önce annesi Cemile Vural'ı dövdüğü gerekçesiyle tartıştığı üvey babası Nihat Vural'ı bıçaklayarak öldüren ve elektronik kelepçeli ev hapsi verilerek serbest bırakılan 20 yaşındaki Fatma Türkan'ın yargılanmasına başlandı. Hakkında 18 yıla kadar hapis cezası istenen Türkan, SEGBİS sistemiyle alınan savunmasında "Ölen üvey babam bizi dövüyordu. Olay esnasında elinde makas ve jilet olduğunu gördüm. Masadan aldığım bıçağı bir kez salladım. Pişmanım" dedi.

Olay, 2 Haziran'da merkez Osmangazi İlçesi Başaran Mahallesi Gümüş Sokak'ta, meydana geldi. Fatma Türkan'ın babasından ayrılan annesi, 2012 yılında 41 yaşındaki Nihat Vural ile evlendi. Olay günü, Nihat Vural ile eşi Cemile Vural evde kavga etmeye başladı. Kavganın  büyümesi üzerine Fatma Türkan, iddiaya göre annesinin boğazına makas dayayan üvey babası Nihat Vural'ı masanın üzerinden aldığı bıçakla yaraladı. Kanlar içinde yere yığılan Nihat Vural, çağrılan 112 Acil Servis ekipleri tarafından yapılan ilk müdahale ardından ağır yaralı olarak Muradiye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Doktorların müdahalelerine rağmen öldü.

 Olayı ardından '155 Polis imdat' telefonunu arayarak, "Annemi döven üvey babamı bıçakladım" diye ihbarda bulunduktan sonra Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alınan Fatma Türkan, sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadesinden sonra tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen Fatma Türkan, cinayetin 'meşru savunma' ve 'zorunluluk' sonucu işlendiği kanaatine varılarak, 'meşru savunma sınırının aşılması' nedeniyle elektronik kelepçeli olarak ev hapsine alındı. Fatma Türkkan'ın, ev hapsini Kütahya'da bir adreste geçireceği belirtildi.

12- 18 YIL HAPİS İSTEMİ

Cumhuriyet savcısının hazırladığı iddianamede hakkında 'Haksız tahrik altında adam öldürme sebebiyet verecek şekilde kasten yaralamak' suçundan 12- 18 yıl arasında hapis cezası istenen Fatma Türkan'ın yargılanmasına Bursa 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı.

Duruşmada, Fatma Türkan'ın Kütahya 1'inci Ağır Ceza Mahkeme Salonundan SEGBİS sistemiyle savunması alındı. Beraatini isteyen Türkan kendini şöyle savundu: 

"Üvey babam Nihat Vural, 2012 yılında Muğla'da otururken de anneme karşı eylemde bulunmuştu. Bana da şiddette bulunduğu için jandarma karakoluna gittik. Ancak Nihat Vural bizi tehdit ettiği için şikayetçi olmadık. Olay sırasında da Vural'ın elinde makas ve jilet vardı. Masadan aldığım bıçağı bir kez salladım. Pişmanım."

'SOKAKTA ELİNDE BIÇAK BOŞ BOŞ BAKIYORDU'

Tanık olarak dinlenen Ersan Çelik, olay günü sokaktan "Öldürdüm, ambulans çağırın" diye bağırma sesleri duyduğunu belirterek, "Pencereden dışarıya baktığımda benim evimin önünde bir kız vardı. Kızın elinde bıçağı görünce bırakmasını söyledim. Bana boş boş bakıyordu ve bıçağı bırakmadı. Ben polisi aradıktan sonra ambulans geldi. Kızın elinde bıçak olduğu için kendisine müdahale edilemedi" diye konuştu.

Mahkeme heyeti genç kızın annesi Cemile Vural'ın Kütahya'daki adresi göre ifadesinin alınmasına, Bursa Adli Tıp Şube Müdürlüğü'nden otopsi raporunun sorulmasına karar verip, duruşmayı erteledi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.