Elektriksiz ve susuz 81 yıl

Yaşam Yayın: 03 Ocak 2017 - Salı - Güncelleme: 03.01.2017 09:00:18
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
4449 okunma
Google News

Elektriksiz ve susuz 81 yıl

Kütahya’nın Emet İlçesine bağlı Günlüce Köyünde 81 yaşlarındaki karıkoca evlerinde elektrik olmadan yaşıyor.

Günlüce Köyü Cevizdere mevkii yakınlarındaki Yaytal mezrasında yaşayan Hüseyin Kundak ve eşi Emine Kundak doğa ile iç içe yaşamlarını sürdürüyorlar.

Elektrikten ve sudan yoksun aile 3 kız ve 2 erkek 5 çocuk yetiştirmiş. Eskiden at ve eşekleri ile su taşıyan, hatta kuyulardan su içen aile, şimdi traktörle bidonlara su doldurarak çocukları ve bazen de komşuları yardımı ile evlerinde su ihtiyaçlarını karşılıyor.

81 yaşındaki Emine Kundak çocukluğundan bu yana hiç elektrik kullanmadığını belirtirken şunları söyledi; “ Elektrikten önce bizim suya ihtiyacımız var. 200 kadar su bidonunu depolayıp kullanıyoruz. 15 yaşımda yaşımı büyüttürerek gelin oldum buraya. Köyde de elektrik yoktu, buraya geldik burada da yok. 500 metre aşağıda evlerde elektrik var. Yakınımızdaki yaklaşık 1 kilometre ötedeki Çamalan Mahallesinde de elektrik var. Daha önceleri gaz lambası kullanıyorduk sonra lüks adı verdiğimiz tüp gaz kullanmaya başladık. Elektriği görmedik hiç, zaten elektrik gelirse yangın çıkartır dedik. Gaz lambaları elektrikten çok ışık veriyor evimize. Asıl bizlere su lazım. Tavşanlı’dan bidonlarla su taşıyoruz.”

Radyo dinleyerek vakitlerini geçiren karı koca, tarlarından elde ettikleri mahsul, 4 inek, 5 - 6 tavuk ve horoz ile besinlerini elde ediyor.

Yine eşi ile aynı yaşta olan Hüseyin Kundak ise “ Elektrik ve susuz yaşıyoruz. Oğlum içeceğimiz suyu taşıyarak getiriyor, eşimin çamaşır bulaşıkta kullanacağı suyu da kuyulardan getiriyoruz. Oğlum Mehmet elektrik gelmesi için dilekçe ile başvuru yaptı. Elektrik gelmesini bekliyoruz. Ancak esas bizim isteğimiz su.” dedi.

GÖRÜNTÜLÜ 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.