Eğitimciler "önceliğimiz eğitim ve öğrencilerimiz olmalı" dediler

Eğitim Yayın: 05 Nisan 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 05.04.2021 10:14:13
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
2144 okunma
Google News

 

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde eğitimciler, " Tavşanlı esnafını denetleme görevinden alınmalı" dedi.  
  Eğitim Bir Sen Tavşanlı İlçe Başkanı Mesut Kocaman, yapmış olduğu basın açıklaması ile eğitimcilerin Tavşanlı'da esnaf denetleme görevinin okulların açılması ile de devam etmesinden duydukları rahatsızlığı dile getirdi.
  Eğitim Bir Sen Tavşanlı İlçe Başkanı Kocama, yapmış olduğu basın açıklaması ile şunları söyledi,

 

 

ÖNCELİĞİMİZ EĞİTİM VE ÖĞRENCİLERİMİZİN GELECEĞİ OLMALIDIR

"Değerli Basın Mensupları,

               Son bir yıldır tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Koronavirüs ile mücadele devam etmektedir. Pandemi sürecinin başından bu yana eğitim çalışanları gönüllü olarak hem VEFA Destek Ekiplerinde hem de filyasyon ve denetim ekiplerinde mesai mefhumu gözetmeksizin bu mücadelenin isimsiz kahramanları olarak görevlerine devam etmektedirler.

               Ancak okulların açılması ve yüz yüze derslerin de başlamasıyla birlikte gerek uzaktan canlı ders gerekse de yüz yüze eğitime devam edilmesi nedeniyle eğitimcilerin iş yükleri bir kat fazlasıyla artmıştır. Ayrıca bu zorlu süreçte; okul yöneticilerimizden, kurumlarında yüz yüze eğitimin devam ettirilmesi, COVİD 19 tedbirlerinin etkin şekilde uygulanması, eğitim öğretim faaliyetlerinin devam ettirilmesi, canlı derslerin takibinin yapılması, okullarımızda hijyen standartları en yüksek düzeyde tutulması gibi pek çok şey beklenmektedir.

               Unutulmamalıdır ki; biz eğitimcilerin önceliği okullarımız ve geleceğimiz olan öğrencilerimizdir.  Bizler eğitim konusunda en küçük bir zaaf gösterecek olursak bu durum doğrudan Türkiye’nin geleceğine olumsuz bir etki yapar. Yine hatırlatmak isteriz ki 6 Haziran’da 8. Sınıflarımız LGS sınavlarına; 12. Sınıflarımız ise 26 ve 27 Haziran’da TYT-AYT (Üniversite) sınavlarına girecektir. Sadece iki ay gibi kısa bir süre kalan bu sınavlara Tavşanlı’da eğitim alan öğrencilerimizi en iyi şekilde hazırlamakla mükellef olan eğitimcilerin, “Tavşanlı Esnafını Denetleme Görevi” nedeniyle okullarından alınması başkaca ciddi sorunları beraberinde getirmektedir. Tüm Kütahya genelinde sadece Tavşanlı’ya mahsus olan ve sadece Tavşanlı’daki eğitimcilerin üzerine yüklenen bu görev yanlış bir uygulamadır. Bu yüzden bu hatadan dönülmeli ve Tavşanlı’da görevlerini sürdüren eğitimciler yine tüm enerjisini kendi okullarına ve öğrencilerine ayırmalıdır.

               Üyemiz olsun olmasın pek çok eğitim yöneticimiz denetim görevinin asıl sorumluluk alanı olan eğitim yöneticiliğindeki hizmetlerini aksatmak zorunda kaldığını yetkili sendika olarak bizlere iletmekte ve yaşadıkları bu sıkıntının giderilmesi için bizden sözcüleri olmamızı talep etmektedirler.  Biz ilçemizde görev yapan eğitim yöneticisi arkadaşlarımız başta olmak üzere tüm eğitimciler adına onların taleplerini yetkililerimizle paylaşmamıza rağmen bir sonuç alamadığımızı üzülerek ifade etmek durumundayız.

               Birer eğitimci ve eğitimcilerin temsilcisi ve yetkili sendika olarak onların taleplerini bir defa da basınımız yoluyla tekrarlamak zorunda kalmanın üzüntüsünü yaşadığımızı da ifade etmek durumundayız.

               Bu çağrı asla anlamsız ve bencil bir çağrı değildir. Çünkü Eğitim hiç bir zaman ihmal edilmemesi gereken alanlardan biridir.  Zaten yaşanan tüm bu süreç sonunda; öğrencilerimizin öğrenme kayıplarının telafisi imkânsız hale gelmiştir. Eğitim camiası salgın şartlarında büyük fedakârlıklarla yara sarma derdindedir. Eğitimcilerin bu dönemdeki fedakârlıklarını pekâla öğrenci velilerine  sorabilirsiniz. Bir kez daha buradan tekrar ediyoruz ki: “Eğitimciler bir taraftan eğitim; diğer taraftan okullarındaki sağlık koşullarının iyileştirilmesi konusunda üzerlerine düşen her türlü görevi ve fedakarlığı zaten yapmaktadır. Sanki eğitim ile adına yapılması gereken bunca iş yokmuş gibi bir de esnaf denetimi, sanayi denetimi, filyasyon  gibi görevler eğitimcilerin asli vazifelerini gölgede bırakmakta ve yapılacak ulusal sınavlar öncesinde Tavşanlı’daki eğitimi zaafa uğratmaktadır.”

               Nihayetinde eğitim çalışanlarımız adına; Eğitim Bir Sen olarak eğitim dışı verilen bu görevleri bizim kendi asli görevimize zeval getirmesinden duyduğumuz endişeyi, Tavşanlı eğitim başarısına vereceği olumsuz sonuçları; kamuoyunun ve yetkililerin ilgi ve bilgisine sunuyor ve bu konudaki tasarrufun tekrar değerlendirilmesinin gerektiğini ifade ediyoruz.

               Ayrıca yine son günlerde ülkemizin farklı şehirlerindeki gerek okul yöneticilerimiz gerekse de öğretmenlerimiz maalesef COVİD 19 nedeniyle hayatını kaybetmektedir.  Okul yöneticilerimiz başta olmak üzere tüm eğitimciler başka meslek gruplarına oranla diğer insanlarla daha fazla iletişim halindedir. Bu sebeple eğitim neferlerini, filyasyon görevi gibi başka görevlerle daha fazla riske atmamalıyız.

               Bu vesile ile bu hastalık nedeniyle hayatlarını kaybeden eğitimcilerimiz başta olmak üzere tüm vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz."

                                                                          

              

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.