EĞİTİM-BİR-SEN KADINLAR KOMİSYONU KADINLAR GÜNÜ KUTLAMASI

Gündem Yayın: 09 Mart 2017 - Perşembe - Güncelleme: 09.03.2017 14:40:14
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
3859 okunma
Google News

TAVŞANLI EĞİTİM-BİR-SEN KADINLAR KOMİSYONUNDAN KADINLAR GÜNÜ KUTLAMASI

 Eğitim Bir-Sen Tavşanlı Kadınlar Komisyonu Başkanı Nimet Uzan :"Dünya kadınlar Günü kadınların haklarını aramak, çalıştıkları işin karşılığı olan ücreti alabilmek için başlattıkları mücadele mirasının yıl dönümüdür. Bu mücadele 1857 yılında başlamış ve günümüze kadar devam etmektedir. Bu anlamda emeğin, alın terinin hak ettiği karşılığı bulması, insanın inandığı değerlere uygun yaşamasını sağlamak noktasında mücadele etmeyi amaç ve ilke edinen bir sivil toplum örgütüyüz. Kadınlar toplumların temel taşı, direğidir. Başarılı olmak, aydınlık bir gelecek kurmak, huzurlu bir ortam tesis etmek istiyorsak o direği sağlam tutmalıyız. Tarihimize baktığımızda, kadının toplumumuzun bir ferdi olarak hak ettiği yere ulaşması açısından diğer milletlere örnek teşkil ettiğini görmekteyiz. Bizler Milli Mücadelede adını tarihe yazdıran, gönüllü asker, kalemi çok güçlü olan Onbaşı Halide Edip’in; “Harpten, ateşten korkmaz mısın?” sorusuna, “Muharebe bana düğün gelir” diyerek cephede çavuş olarak görev alan Kara Fatma’nın; daha bir yıllık evli iken eşinin yanında mücadeleye katılan Gördesli Makbule’nin, cephede ölen eşinin intikamını almak için Milli Mücadelede görev alan Binbaşı Ayşe’nin torunlarıyız.
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Dünyada hiçbir milletin kadını Türk Milleti kadınından fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Türk Kadını kadar emek verdim diyemez” ifadesinde olduğu gibi, Türk Kadınının bugün de ülkemizi, Cumhuriyetimizi aydınlık yarınlara taşımak için tereddüt etmeyeceğinden kimsenin kuşkusu yoktur.
Bu nedenle, gerek iş hayatında, gerekse toplumsal hayatta hak ettiğimiz değeri görene kadar, güçlü irademiz ve bir o kadar da hassas bedenlerimiz ve ruhumuzla mücadeleye devam etmeliyiz. Bu anlamda, mücadelemizin temelini oluşturan cinsiyet ayrımının olmadığı, kadının temel hak ve özgürlüklerine saygı gösterildiği, daha eşit ve daha yaşanılır bir dünya dileğiyle, tüm kadınlarımızın 8 MART  DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜ kutluyoruz."dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.