Eğitim-Bir-Sen İşyeri Temsilcileri Toplantısı

Eğitim-Bir-Sen İşyeri Temsilcileri Toplantısı

Gündem Yayın: 23 Kasım 2015 - Pazartesi - Güncelleme: 23.11.2015 13:00:39
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
2286 okunma
Google News

Eğitim-Bir-Sen İşyeri Temsilcileri Toplantısı

 

Eğitim-Bir-Sen İşyeri Temsilcileri Toplantısı Kütahya öğretmenevinde gerçekleştirildi.

Toplantıya Şube Yönetim Yurulu ve Kütahya merkez okullarında sendika işyeri temsilcisi seçilen 80 eğitimci katıldı. Hep beraber yenilen akşam yemeğinin ardından yapılan toplantıda Şube Başkanı Kamil UÇAN; “Ailenizden, çocuklarınızdan, onlarla birlikte olmaktan fedakârlık yaparak ilimizin ve ülkemizin geleceğine dair kurduğunuz güzel hayaller ve bu doğrultudaki gayretimize ortak olmaya geldiniz. Bu bakımdan yönetim kurulum adına sizlere şükranlarımı sunuyorum. Okullarınızda size güvenen üyelerimiz sizlere temsilcilik vazifesini yüklemişler, hem tebrik ediyor hem de kolaylıklar diliyorum.  

Kütahya Şubesi olarak koymuş olduğumuz 4000 üye hedefine ulaşmada bizlere sunacağınız katkı için de şimdiden teşekkürlerimiz sunuyorum. Malumunuz bu yıl gerçekten son derece güzel bir toplu özleşme süreci geçirdik ve sonuçları itibariyle çok büyük bir memnuniyet duyduk. Kamu Çalışanlarımız bu sayede çok önemli kazanımlar elde etti. 2016 yılı için yüzde 6+5, 2017 yılı için yüzde 3+4 ücret artışı, enflasyon farkı, nöbete ücret, sınav ücretlerindeki artış, şefler, 4-C’li personel ve emekli memurların maaşlarındaki artışlar önemli birer kazanımdır. Cuma namazı vaktinde kamu çalışanlarının izinli sayılması hem bir kazanım hem de bir devrimdir.

Kazanımların sürekliliği ve ülkemiz ve milletimizin üzerinde oynan oyunların bozulması için milletin içinden doğan ve gayesi millet olan Memur-Sen’in ve Eğitim-Bir-Sen’in daha güçlü olması bizlerin çalışmasına bağlıdır. Türkiye’de Memur-Sen’in 1 Milyon üye hedefine Eğitim -Bir-Sen Kütahya Şubesi olarak bizin katkımız mutlaka en güçlü şekilde olacaktır. İl genelinde bu gün itibariyle 3800 olan üye sayımızı Mayıs 2016’ya kadar 4000’in üzerine çıkarmak bizim ilk hedefimizdir.

Bir diğer husus iş güvencesi. Emet’te yaptığımız İl Divan Toplantımızda da söyledim. İş güvencesinin erozyona uğratılmasına, aşılmasına, etrafından dolaşılmasına asla izin vermeyeceğiz. Tarihi tecrübemiz göstermektedir ki, güçlü memur, güçlü devlet demektir. Güçlü memur, proje demektir, kaliteli hizmet demektir. Güçlü memur, güçlü demokrasi demektir. Güçlü memur, güçlü ekonomi demektir. Güçlü memur, bölgesel güç demektir. Güçlü memur, küresel güç demektir. Sosyal güvenliği yetersiz, iş güvencesiz taşeron işçiyle büyük devlet olunmaz, olunamaz, büyük devlet olma hayali bile kurulamaz. Bununla birlikte devletin ve milletin bölünmez bütünlüğüne kasteden, millete savaş ilan edip devletten maaş alan memura da müsaade edilmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Yapılacak her türlü çalışmanın çok hassas bir çalışma olması, kamu çalışanlarını tedirginliğe sürüklememesi, kamu çalışanlarının hak ve hukukuna halel getirmemesi gerekmektedir.

Önümüzde 24 Kasım var. Her ne kadar darbe ürünü bir gün olsa da her zaman olduğu gibi bu gün de eğitim çalışanlarımızın yanındayız ve onlara isme özel, Kütahya ve sendika temalı güzel bir saat hediyemiz olacak. Bu vesileyle tüm eğitim çalışanlarının Öğretmenler Gününü kutluyoruz.

Geçen sene il genelinde ilkini gerçekleştirdiğimiz Ödüllü Kitap Okuma yarışmamızı bu yıl yine Kütahya Belediyemiz ile ortaklaşa düzenleyeceğimizin müjdesini buradan veriyorum. Geçen sene ulusal sınavlarda Türkçe netlerinin arttığını gördük. İnşallah bunda bu organizasyonların da katkısı vardır ve bu katkı devam edecektir.

Eğitime katkımız çalışanlarımızın mesleki gelişimlerine katkı olarak ta sürmektedir. Görevde yükselme ve yöneticilik sınavlarına hazırlık kitaplarımız, deneme sınavlarımız ve ihtiyaç olduğunda kurslarımız devam etmektedir.

Bu yıl umre organizasyonu ile ilgili görüşmelerimiz devam ediyor. İnşallah bu yıl da arzın merkezine yolculukta eğitim çalışanları ve aileleri için kazançlı ve güzel bir anlaşma yapacağız.

Sizlerden bir ricam olacak. Yetim gülerse dünya güler. Lütfen kurumlarınızda sendikamızın da ortakları arasında olduğu Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var projesine destek olalım. 

Katılımlarınız için ve yapacaklarınız için şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.” Dedi.

Şube başkan yardımcılarının alanları ile ilgili sunumları sonrası dilek ve temennilerle toplantı sona erdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.