EBABİL KUŞU BULUNDU

Yaşam Yayın: 29 Haziran 2018 - Cuma - Güncelleme: 29.06.2018 10:36:39
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3937 okunma
Google News

EBABİL KUŞU BULUNDU

Tuna İşleyen

Görüntülü

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde 'ebabil kuşu' bulundu.

Tavşanlı ilçesinde bir firmada işçi olarak çalışan Ali Seven, sıkça görülmeyen ebabil kuşunu Hanımçeşme mahallesinde çocuklarının elinde bulduğunu belirterek, " Evimizin balkonunun bir köşesinde bulundu. Daha doğrusu kızım görmüş ve bana kuş bulduğunu söyledi. İnternetten araştırdım ve bunun Ebabil kuşu olduğunu öğrendim. Kanatları ipe takıldığı için biraz yaralanmış. Kendimiz elimizden geldiğince 2 gün bakmaya çalıştık sonra da yetkililere ulaşarak tedavi ve bakımını üstlenmeleri için teslim ettik." dedi.

Kuşu bulan Seven ailesi onu 2 gün boyunca beslediklerini belirttiler.

Daha sonra ebabil kuşu, Kütahya'dan gelen Orman ve Su İşleri Müdürlüğü Doğa Koruma Milli Parklar Şubesi görevlilerine teslim edildi.

Ürkek ve etçil bir kuş türü olan aynı zamanda yerde pek görülmeyen, uçarken uyuyan ebabilleri beslenirken hiç görmek mümkün olmadığı biliniyor. Ayaklarının ucu kıvrık olmaları nedeniyle asla yerde yürüyemeyen, yere indiklerinde ise uçma zorluğu çeken ebabil kuşları, sürekli uçan kuş olarak adlandırılıyor.

Kuşu teslim alan görevliler ise duyarlılığından dolayı Ali Seven'e teşekkür ettiler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.