DÜNYADA TEK OLACAĞIZ

Yayın: 05 Nisan 2018 - Perşembe - Güncelleme: 05.04.2018 13:20:03
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
2061 okunma
Google News

 DÜNYADA TEK OLACAĞIZ…
✔TAVŞANLI BELEDİYESİ’Nİ BU PROJE KONUSUNDA BAKANLIK OLARAK DESTEKLERİZ

BAŞLATTIKLARI “SIFIR ATIK PROJESİ” İLE İLGİLİ “DÜNYADA TEK OLACAĞIZ” İFADESİNİ KULLANAN ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI MEHMET ÖZHASEKİ, “BİZE DE BU YAKIŞIR. TAVŞANLI BELEDİYESİ DE BU PROJEYE GEÇSİN, BAKANLIK OLARAK DESTEK SÖZÜ VERİYORUM” DEDİ.

Tavşanlı Belediyesi’nin önemli projelerinden olan Atık Su Arıtma Tesisi’nin açılışı ve Bedesten’in de temel atma törenine katılmak üzere Tavşanlı’ya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, burada yaptığı açıklamada “Sıfır Atık Projesi” ile ilgili konuştu. 
Belediye Başkanı Mustafa Güler’e bu proje konusunda destek sözü veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın da bu projeye öncülük ettiğini vurguladı.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI MEHMET ÖZHASEKİ:
✔ DÜNYA’DA TEK OLACAĞIZ…”
Bakan Özhaseki, “İnşallah biz bu projeyi başaracağız ve dünyada tek olacağız bu konuda. Bize yakışan da bu. Atıkları artık kaynağında ayrıştıracağız. Atıklar ayrıştırmaya başlandığında ekonomik olarak da geri dönüyor. Kendi Bakanlığımızda bu çalışmayı başlattığımızdan beri çöp arabası gelmiyor. Bunu Başkanımız da çok kolay yapabilir, destekleriz. Burası en uygun yer. Sene sonuna kadar Ankara’da ne kadar kamu kurumu varsa hepsi sıfır atık projesine geçiyor. Her atılan ekonomiye geri dönecek. Ortalama 12 milyar bir para var bu işte. 100 binden fazla insanın da istihdamını sağlayabileceğimiz bir iş. Bu işi çok rahat yaparız” dedi.

- BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA GÜLER:
✔ 2026 VE 2046 HEDEFLİ İKİ AŞAMALI BİR TESİS
✔ ÇEVRE GÜNÜ’NÜ ÇOK ÖZEL KUTLAYAN BİR İLÇEYİZ
Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler 
“Tavşanlı 5 Haziran Çevre Gününü çok özel kutlayan bir ilçedir. Bu konuda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, okullarımız, kurumlarımız ve Tavşanlı halkı bizimle beraberdir. Atık toplama hikayesine biz çocuklarımızdan başladık. Bugün Tavşanlı geneline baktığımız zaman kıyafetlerin, ekmeğin, demirin, camın, kağıdın, külün ve evsel atıkların ayrı toplandığını görüyoruz. Tavşanlı’da böyle bir sistemin altyapısı var. 2009’dan itibaren bir program çerçevesinde 19 mahallenin 17’sinde altyapıyı komple yeniledik. Yağmur suyu hattı hiç yokken bugün 19 mahallenin 17’sinde yağmur suyu, kanalizasyon hatları, içme suyunun evlere bağlantıları yeniden inşa edildi. Tüm bunları kendi öz kaynaklarımızla yaptık. Tavşanlı’nın avantajları var. Tavşanlı’nın merkezinden geçen ve Uluabat Gölüne kadar uzanan bir çayımız var. Arıtma tesisinin bulunduğu bölge 1990 senesinde projelendirilmiş. 1994, 1999 seçimlerinde Tavşanlı’ya vaatti. 2004’te vaatti, 2009’da ilk defa biz gündeme aldık. Eski projeyi iptal ettirdik ve ileri derecede biyolojik arıtma tesisi bugün hayat geçti. 2026 ve 2046 hedefli iki aşamalı bir tesis. Birinci aşamasının bugün açılışını yapıyoruz. Temiz bir çevre aynı zamanda imanın asli unsurlarından. Biz, bizden sonraki insanların mağduriyetini önlemek adına Atık Su Arıtma Tesisini hem vicdani hem de imani bir görev olarak kabul ettik, bugün de hayata geçiriyoruz” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.