Dünya Forumu sona erdi

Gündem Yayın: 10 Ekim 2021 - Pazar - Güncelleme: 10.10.2021 15:15:10
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1228 okunma
Google News

Kütahya Belediyesi ev sahipliğinde 86 ülke belediye başkanı ile UCLG temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen Aracı Şehirler 2. Dünya Forumu sona erdi. 5 Ekim’de başlayan forumun kapanış programı Kütahya Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda yapıldı.

Dünyada ikincisi düzenlenen forumun Kütahya Belediyesi ev sahipliğinde yapılmasından duyduğu mutluluğu da paylaşan Kütahya Valisi Ali Çelik, “Umarım Kütahya’mız ve belediyemiz orta şehirler, büyükşehirlerin alt kademesini destekleyecek şehirler kavramı içinde bir geliştirme trendi ve model oluşturur. Bunun bir parçası olmak ve destek verebilmek önem arz ediyor” diye konuştu.

Vali Ali Çelik, forumun ardından yayımlanacak deklarasyonun yeni bir yol haritası ve bakış açısının gelişmesine de katkı sunmasını diledi.

 

Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Kütahya’nın birçok zenginliği barındırdığını, bunları katılımcılar aracılığıyla dünyayla paylaşmanın mutluluk verici olduğunu söyledi.

Başkan Işık, forumda tüm aracı şehirlerin ortak sorunlarına ortak çözümler üretildiğini, forum sonrasında yayımlanacak deklarasyonun 3. forum için iş birliğinin daha da kuvvetlenmesini sağlayacak yazılı bir belgeye dönüşmesini diledi.

UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman birincisi 2018 yılında Fas'ın Şafşavan kentinde gerçekleştirilen forumdan bu yana aracı şehirlere yönelik farkındalık konusunda önemli bir yol katedildiğini ifade etti.

Kapanış programının ardından Kütahyalı modacı Cemile Gül’ün tasarlayıp ürettiği Kütahya’nın geleneksel kıyafetlerinden oluşan defile düzenlendi. Büyük beğeniyle takip edilen defiledeki birbirinden değerli 41 adet geleneksel kıyafet katılımcıları büyüledi.

 

Plaket takdiminin ardından sona eren programa; Vali Ali Çelik, MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) Başkanı Muhammed Saadie, UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman ile ilgili temsilciler katıldı.
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.