Dumlupınar Koleji Yeni Döneme Hazır

Eğitim Yayın: 23 Ağustos 2017 - Çarşamba - Güncelleme: 23.08.2017 14:10:49
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
3866 okunma
Google News


Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Yerleşkesinde bulunan Kütahya’da en kaliteli eğitim kurumlarının başında gelen Dumlupınar Koleji 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılına yenilenen yönetimiyle yeni heyecanla başlıyor. Dumlupınar Koleji Müdürlüğüne Salih Sebahattin Ener, Müdür Yardımcılığına Zeki Bayırcı, Anaokulundan Sorumlu Müdür Yardımcılığına Öznur Gürsoy getirildi. Dumlupınar Koleji Müdürü Salih Sebahattin Ener ve Müdür Yardımcısı Zeki Bayırcı DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören’i makamında ziyaret ederek yeni dönemle ilgili bilgi verdi.
Dumlupınar Koleji yeni Müdürü Salih Sebahattin Ener kolejin yeni dönemiyle ilgili açıklamalarda bulunarak şunları dile getirdi: “11 yıllık geçmişi ile güvenilir, tarafsız ve kaliteli eğitim ilkelerini benimseyen, yerleşke açısından nezih bir kurum olan Dumlupınar Koleji; sürekli gelişen olanakları ile çocuklarımızın eğitimi için en doğru adres” dedi. 
Sahip olduklarıyla mutlu olabilen, hayata pozitif bakan, öz değerleriyle yaşamaktan ve yaşatmaktan zevk alan insan yetiştireceğiz diyen Müdür Salih Sebahattin Ener sözlerini şu şekildi sürdürdü: “Türkiye’nin en güzel üniversite yerleşkelerinden birine sahip Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Yerleşkesi içerisinde bulunmaktayız. Dumlupınar Üniversitesi’nin Fizik, Kimya, Biyoloji, Elektronik gibi birçok laboratuvar imkânından faydalanıyoruz. Bu sayede Dumlupınar Kolejimiz öğrencileri birçok bilim insanı ile tanışma ve sohbet etme imkânı yakalıyor. Öğrencilerimizin hayata bakış açıları değişiyor, vizyonları genişliyor. Böylece çocuklarımızın kişisel gelişimlerine büyük katkılar sağlıyoruz.”
Çocuklarımızı bilimsel, kültürel ve sportif alanda çağımızın aradığı nitelikli insan profiline uygun donanımlı bireyler olarak yetiştireceğiz diyen Müdür Salih Sebahattin Ener Yerleşke içinde bulunan olimpik yüzme havuzu, profesyonel tenis kortu, basketbol, masa tenisi, hobi bahçesi, çocukların hayal gücünü ortaya koyabileceği kısa film atölyesi, model uçak yapımı, radyo televizyon programı atölye çalışmaları ve robotik sınıfı ile eğitimde ciddi fark yaratıyoruz. Erasmus Avrupa Birliği Projesi kapsamında İspanya, Litvanya, Kıbrıs gibi ülkelerle çocuklarımızı yurtdışı deneyimi yaşatıyoruz” dedi.  
Müdür Salih Sebahattin Ener “Velilerin herhangi bir okula kayıt yaptırmadan önce mutlaka Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Yerleşkesi’nde bulunan Dumlupınar Koleji’ni (Başaran Yıldız) ziyaret etmelerini tavsiye ederim” sözleriyle açıklamalarını tamamladı. 
“Bu yıl yeni bir yapılanmaya gidiyoruz. Yapılanma sadece yönetimle sınırlı değil. Üniversitemizin eğitim olanaklarından da faydalanarak nitelikli bir eğitim öğretim hedefliyoruz.” 
DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören Dumlupınar Koleji’nin yeni dönemiyle ilgili şunları söyledi: “Önceki adıyla Başaran Yıldız, şimdiki adı Dumlupınar Koleji 10 yılı aşan eğitim öğretim tecrübesine sahip bir okul. Bu yıl yeni bir yapılanmaya gidiyoruz. Yapılanma sadece yönetimle sınırlı değil. Üniversitemizin eğitim olanaklarından, yerleşkemizin fiziki olanaklarından da faydalanarak farkındalık oluşturacak bir eğitim öğretim hedefliyoruz.
Her eğitim öğretim döneminde, inat ve ısrarla Kolej hakkında ileri geri dedikodular duyuyoruz. Bunun ne amaçla yapıldığını biliyoruz. Biz Hem Yerli Hem Milli Bir Okuluz. Adımızı Kurtuluş Mücadelemizin Coğrafyasından Alıyoruz. Başarılarımızı, başarı çıtamızı kimse tartışamaz. Hedefimiz Kütahya ili ile sınırlı değil, ilçelere de şubeler açalım istiyoruz. Markalaşmaya doğru ilerliyoruz.”
Dumlupınar Koleji Müdürü Salih Sebahattin Ener’in kısa özgeçmişi: 1980 yılında Eskişehir Eğitim Enstitüsü Fizik Kimya Biyoloji Bölümünden mezun oldu. 1995 yılında Anadolu Üniversitesi’nde Fizik Bölümü’nde lisansını tamamladı. 1982 yılında Bingöl’de göreve Başlayan Salih Sebahattin Ener, 1985 yılında Kütahya’ya tayin oldu. 1987 yılından itibaren sırasıyla Çamlıca Ortaokulu, Abdurrahman Paşa Ortaokulu, Yıldırım Beyazıt İlköğretim Okulu, İsmet İnönü İlköğretim Okulu, Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Hüsnü Kişioğlu Kız Meslek Lisesi ve Fatih Ortaokulu’nda müdürlük görevlerinde bulundu. Ağustos 2017’de Dumlupınar Koleji’nde Müdür olarak göreve başladı. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.