Düğün sahibi silah yerine gül attı

Gündem Yayın: 04 Ekim 2018 - Perşembe - Güncelleme: 04.10.2018 11:49:48
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
5136 okunma
Google News

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesi Beyköy Mahallesinde İdris Hakarayan'ın oğlunun sünnet töreni büyük davetli katılımı ile Göç şenlikleri havasında gerçekleşti.  


  Tavşanlı ilçesi Beyköy Mahallesi'nde bulunan düğün salonunda, Tavşanlı rahvan atlılarının da katıldığı törende ayrıca meydana  "Hamza Alp" adlı Yörük obası kuruldu.
  Törende ata da binen İdris Hakarayan ve oğlu Hamza, atlılarla birlikte köy meydanını dolaştı. Halk oyunları ekibinin gösterileri sonrası,  törende payton ile de dolaşan Hamza ve arkadaşlarına Osmanlı şerbeti ikram edildi. Baba İdris Hakarayan, Sünnet merasimi sırasında yöresel oyunlar oynayanların başından gül atılmasını ise "Silah atmak yerine gül atmayı bir sosyal mesaj olarak vermek istedik. Son zamanlarda ülke genelinde atılan silahlarla birçok canlar yandı. Umarım bu tür silahlı eğlenceler son bulur" dedi.
  Sünnet Düğünü sahibi Hakarayan şu cümlelerle konuklara teşekkür etti ; " Bugün ki sünnet düğünümüze uzaktan yakından gelen, gelemeyen mesaj ve çiçek gönderen katılımlarıyla bizleri onurlandıran herkese teşekkür ederiz."

 

 

GÖRÜNTÜLÜ

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.