DSİ Taşkınlar İçin Çalışma Başlatıyor

DSİ Taşkınlar İçin Çalışma Başlatıyor

Ekonomi Yayın: 13 Ağustos 2015 - Perşembe - Güncelleme: 13.08.2015 12:47:41
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2929 okunma
Google News

 

 

DSİ Taşkınlar İçin Çalışma Başlatıyor

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler hafta sonu yaşanan yoğun yağışlar sonrasında Kütahya DSİ İl Müdürlüğü’nde yapılan toplantıda önemli kararlar alındığını söyledi. Yaylacık Ormanları başta olmak üzere yüksek kesimlerden gelen suların şehir merkezinde sıkıntı oluşturmaması için kapsamlı bir çözüm planı hazırladıklarını ifade eden Belediye Başkanı Mustafa Güler, “Kanlı Dere’ye Yaylacık tarafından gelen rusubatın yani moloz ve taş birikintilerinin önüne geçmek için üç farklı noktaya tensip bendinin yapılması, beton kanal ile bent arasındaki doğal yatağın yeniden tahkimi ile iyileştirilmesi kararı alındı. Tabakhane Deresi 3 kola bölünecek. İlk kol Ada Mesireliği bölgesinden, ikinci kol Belediye kavaklığından Koca Çay’a inecek. Üçüncü kol ise Sarıcasu yatağından Karakova Semt Sahaları bölgesindeki toprak kanala bağlanacak. Bir başka bölge olan Hafız Dere’de ise kanala girmeyen EML ve Tunçbilek Caddesindeki taşkınların kanala en yakın noktada toplanması kararlaştırıldı” diye konuştu.

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler Galericiler Sitesi bölgesinde de bazı kararlar alındığını ifade ederek mevcut bentlere ilave olarak üst bölgeye yeni bent inşa edileceğini kaydetti.

Adliye civarındaki taşkını önlemek içinde çalışma yürütüleceğini söyleyen başkan Güler, “Hanımçeşme Camii bölgesindeki iki adet köprü ile Adliye altında ki köprünün yenilenmesi gerekiyor. Bütün çalışmalar bu hafta başlayacak. Yine şehir içindeki tüm kanal ve üzerindeki köprülerin ıslah ve bazı yerlerde ise kesit genişliği işlerini 2016 programında yapacağız” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.