DPÜ Ve KUTSO İşbirliğinde

DPÜ Ve KUTSO İşbirliğinde

Gündem Yayın: 08 Ekim 2014 - Çarşamba - Güncelleme: 08.10.2014 06:44:15
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 4 dk.
2924 okunma
Google News

DPÜ Ve KUTSO İşbirliğinde Sanayiye Ziyaretler Düzenlendi

 

Kütahya Sanayisinden DPÜ Bölge Sanayi Oryantasyonu Projesine Katılım Artıyor

 

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Mühendislik Fakültesi Dekanlığı ile Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) girişiminde ve işbirliğinde hazırlanan “Bölge Sanayi Oryantasyonu Sosyal Sorumluluk Projesi” Kütahya sanayisine tanıtılmaya devam edildi. Proje kapsamında Kütahya’daki işletmelere ziyaretler yapılarak söz konusu proje konusunda yetkililere bilgiler verildi.

 

Kütahya’da üniversite-sanayi işbirliği çalışmalarının güçlendirilmesine de olumlu katkılar sağlayan proje kapsamında, Dumlupınar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Şan ile Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Genel Sekreteri Salih Nafi Alıç, Kütahya Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren işletmeleri ziyaret etti.

 

Ziyaretlerde, “Bölge Sanayi Oryantasyonu Sosyal Sorumluluk Projesi” ve Kariyer Hazırlık Okulu Projesi hakkında bilgiler verildi. Kariyer Hazırlık Okulu Projesi’nin kapsamlı bir proje olduğu, ildeki paydaşlarla işbirliği halinde yürütüleceği belirtildi. Kariyer Hazırlık Okulu Projesi’ne katılan firmalarda, çalışanların ortaöğretimdeki çocuklarına danışmanlık hizmeti verileceğinden söz edilerek, Dumlupınar Üniversitesi’ne gelecek öğrenci ve yakınlarına fakültelerin tanıtımının yapılacağı, fakültedeki bölümlerden biri tarafından örnek ders sunumu gerçekleştirileceği ifade edildi. Daha sonra ilgili fakültenin öğretim üyeleri ile ikili değerlendirmeler yapılacağı, programa katılan öğrencilerve yakınlarının Dumlupınar Üniversitesi’ndeki tüm fakülteler hakkında bilgi sahibi olmalarının sağlanacağı belirtildi.

 

DumlupınarÜniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Şan;KUTSO ile birlikte,proje kapsamında yaptığımız temaslarda,sanayicilerimizinprojeye en üst düzeyde katıldıklarınıdile getirdi.Proje fikrinin, KUTSO Yönetim Kurulu BaşkanıNafi Güral ve KUTSO Yönetim Kurulu ÜyelerininDPÜ Mühendislik Fakültesi Dekanlığını ziyaretinin ardından, fakülte oryantasyonuile oluştuğunu ve dört ay hazırlık aşamasının sürdüğünü belirtti. Prof. Dr. Osman Şan; “Bölge Sanayi Oryantasyonu Sosyal Sorumluluk Projesi, öğrenci stajları, yarı zamanlı çalışma, mühendislik çözümlemeleri, tasarım ve bitirme tezleri başta olmak üzere, girişimcilik faaliyetlerini de kapsamaktadır. Üniversitelerin bölge sanayisi ile yakın çalışmaları hem görevdir, hem de sorumluluktur. Bugün, Kütahya sanayisinin de aynı düşünce içerisinde olmasından büyük mutluluk duymaktayız." dedi.

 

Ünsa Madencilik A.Ş. Keramika Şubesi Genel Müdürü Emin Yüce,ziyarette yaptığı açıklamada, bu potansiyelin sosyal sorumluluk bilinci ile ortaya çıkmasından memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Firma olarak bu projeye katılacak alt yapıya sahip olduklarını söyleyen Emin Yüce, firmalarının aynı zamanda kariyer hazırlık okulu projesine de katılacağını söyledi. Emin Yüce ayrıca, "Bizler çalışanlarımızı aileleri ile birlikte düşünürüz, onların evlatları bizim de evlatlarımızdır. Evlatlarımızın doğru meslek seçmeleri konusunda Dumlupınar Üniversitesi’nin ve Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası’nın bu projesine paydaş olmaktan mutluluk duyuyoruz." dedi.

 

Süleymanoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Telli, ziyaretteyaptığı açıklamada;“Bizler öğrencilerimizi,gelecekte bizimle birlikte değer üretecek çalışma arkadaşları olarak görüyoruz. Bir mesleği öğrenmek öncelikle iş yapabilme, iş ortamında kalabilme ve sağlıklı iletişim becerisi ile başlar. Sanayi Oryantasyonu Projesi bu noktada öğrenciler için fırsat olduğu kadar, bizler içinde bilgi ve deneyimli insan kaynağına ulaşmada önemli bir yoldur. Aynı zamanda öğrencilerimizin saygıdeğer eğitmenler ile aramızda köprü olması, hem istihdam için, hem de eğitim için bölgemize büyük fırsat sunmaktadır.” Şeklinde konuştu.

 

KUTSO Genel Sekreteri Salih Nafi Alıç ziyarette yaptığı değerlendirmede; bölge sanayi projesini, Kütahya sanayisinde tanıtmaya devam etmek üzere, program dâhilinde işletmelere ziyaretlerin süreceğini belirtti. Proje kapsamındaki işbirliği dâhilinde, bölge sanayisinde görev alacak öğrencilerin çalışmalarının izleneceğini, uygulamalı eğitimlerien faydalı şekilde almaları için gerekli çalışmaların sürdürüleceğini ifade etti.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.