DPÜ TAVŞANLI MYO MEZUNLARI ÇEVRİMİÇİ GÖRÜŞTÜ

TUNA İŞLEYEN

Eğitim Yayın: 15 Mayıs 2021 - Cumartesi - Güncelleme: 15.05.2021 15:18:30
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
1750 okunma
Google News

Tavşanlı Meslek Yüksekokulu’nda “Çevrimiçi İletişim ve Motivasyon” etkinlikleri düzenlenmeye başlandı.

Tavşanlı Meslek Yüksekokulu’nda “Çevrimiçi İletişim ve Motivasyon” etkinlikleri düzenlenmeye başlandı. MYO Müdürü Prof. Dr. İsmet Çelik, bu etkinliklerle pandemi dolayısıyla öğrencilerle iletişim kurarak motivasyonlarını artırmayı ve güncel konular hakkında söyleşiler gerçekleştirerek hem öğrencilere katkılar sağlamayı hem de bu konularla ilgilenenlere farkındalıklar kazandırmayı hedeflediklerini ifade etti.

İlk etkinlik olarak 28 Nisan Çarşamba günü “Kripto Paralarda Güvenilirlik ve Denetim” üzerine söyleşi gerçekleştirildi. Konuşmacı olarak Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Öner Gümüş’ün katıldığı ve moderatörlüğünü Müdür Yrd. Öğr. Gör Deniz Kaptan’ın yürüttüğü söyleşiye okulumuz öğretim elemanları, öğrencileri ve diğer misafirler eşlik etti.  Dr. Gümüş, kripto paraların nasıl ortaya çıktıkları, kullanım alanları ve denetimleri  konularında yaptığı bilgilendirmelerin ardından katılımcılardan gelen soruları yanıtlayarak verimli bir söyleşi gerçekleştirdi.

İkinci etkinlik olarak ise 5 Mayıs Çarşamba günü “Dış Ticaret Bölümü Tanıtımı ve Program Mezunları ile Söyleşi” gerçekleştirildi. Konuşmacı olarak Tavşanlı MYO Dış Ticaret Bölüm Başkanı Sibel Manisalı ve Dış Ticaret Programı mezunlarının katıldığı ve moderatörlüğünü Müdür Yrd. Öğr. Gör. Kaptan’ın yürüttüğü söyleşiye;  Dış Ticarette Paket Programlar dersinde öğrencilerimize uygulama imkanı sağlayan Proaktif Dijital Yönetim ve Eğitim Sistemleri Firması çalışanları,  Dış Ticaret Programı’ndan mezun olup Gümrük Müşaviri olan, Gümrük Müşavir Yardımcısı olan, Kamu/Özel Sektörde Dış Ticaret Mesleğini yapan, KPSS ile memur olarak atanan, Bankaların Kambiyo Bölümlerinde çalışanlar, Dış Ticaret 1. ve 2. Sınıf öğrencileri, diğer programlardaki öğrenciler, okulumuz öğretim elemanları ve diğer misafirler eşlik etti. Dış Ticaret Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Sibel Manisalı, bu etkinlik için kendilerine destek olan Okul Müdürü Prof. Dr. Çelik ve Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Kaptan’a teşekkür konuşmasıyla söyleşiye başladı. Daha sonra kendisi hakkında bilgilendirme yaparak, Dış Ticaret Programı’nı kısaca tanıttı. Özellikle Proaktif Dijital Yönetim ve Eğitim Sistemleri Programı ile ilgili dış ticaret belgelerini doldurduktan sonra, öğrencilere sertifika verildiğini, daha sonra kendi CV’lerini doldurup bu programı kullanan firmalara staj/iş başvurusunda bulunduklarını anlatarak, program çalışanlarına iyi niyet duygularını bildirdi. Bundan sonra mezun olmuş öğrencilere; kendileri ve meslekleri ile Dış Ticaret Bölümü’nün önemi hakkında ve Tavşanlı MYO hakkında görüşlerini almak üzere sırasıyla söz verdi. Ayrıca Proaktif Dijital Yönetim ve Eğitim Sistemleri firması sahibi Sayın Şahin Ciner’e ve Sayın Murat Bilgin’ e de söz vererek program ve Tavşanlı MYO hakkındaki sohbetler yapıldı. Söyleşi; Dış Ticaret Programı’nın Türkiye’nin ekonomik büyümesi ve kalkınması açısından öneminin kavranması, ülkenin ekonomik gelişmişliğinde dış ticaretin ve özellikle ihracatın gerekliliği konularında, halen Dış Ticaret Programı’nda okuyan ve bu programı tercih edecek öğrencilerin bilgilendirmesini sağlamıştır.

Yapılan etkinliklerle ilgili duyduğu memnuniyeti dile getiren MYO Müdürü Prof. Dr. Çelik, etkinliklere katkı sağlayan herkese ve katılımcılara teşekkürlerini ileterek, bir sonraki etkinliğin 18 Mayıs Salı günü saat:14:00’de AFAD Kütahya İl Müdürü Sn. Ahmet Ali Artun’un katılımıyla “Kendisinin endüstri meslek lisesi motor teknisyenliğinden, MYO makine teknikerliğine, makine mühendisliğine ve AFAD il müdürlüğüne giden başarı hikayesi” ve “Deprem, Yangın, Sel, Salgın Hastalıklar gibi Afetlerde Ortak Afet Kültürü Ve Müdahale Yöntemleri” konularında olacağını belirtti ve ayrıca pandemi süresince çevrimiçi etkinliklerin devam edeceğini ifade etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.