DPÜ Satranç Turnuvası

DPÜ Satranç Turnuvası

Eğitim Yayın: 25 Mayıs 2015 - Pazartesi - Güncelleme: 25.05.2015 21:02:26
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3784 okunma
Google News

DPÜ Satranç Turnuvası

Prof. Dr. M. Kemal Demirci danışmanlığında kurulan Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Satranç Topluluğu; üniversite öğrencilerin katılımıyla Türkiye Satranç Federasyonu’nun resmi organizatörlüğünde 1. Dumlupınar Üniversitesi Satranç Turnuvası’nı düzenledi.

Dumlupınar Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı,  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Satranç Federasyonu İl Temsilciliği organizesiyle gerçekleştirilen turnuvada yaklaşık 350 öğrenci üç gün boyunca yarıştı. Üniversite ortamında satrancı yaygınlaştırmak amacıyla gerçekleştirilen turnuvada,  ilk gün satranç bilmeyen öğrencilere satranç konusunda temel bilgiler aktarılmıştır.  Turnuvaya öğrenciler yoğun ilgi gösterirken, kıyasıya çekişmelere sahne olan turnuvanın ilk oturumunda elemeler gerçekleştirilip finalistler belirlendi. Eleme sonunda 56 lisanslı sporcuyla devam eden turnuva üçüncü gün sonunda gerçekleştirilen ödül töreniyle sona erdi. Turnuvada dereceye giren sporcular şu şekilde sıralanmıştır.

1. Eyüp Kılıç

 2. Mehmet Eren Günay

3. Alperen Şen

4.Adem Ayar

5.Sedat Kan

6.Berkay Özçiçek

7.Selim Toy

8. İsrafil Alyüz   

Prof. Dr. Kemal DEMİRCİ, SKS Müdürü Doç. Dr. Ercan TAŞKIN ve üniversite öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen ödül töreninde turnuvada dereceye giren ilk 8 sporcuya para ödülünün yanında kupa ve madalyaları takdim edildi. Ayrıca turnuvaya katılan sporculara da satranç takımı hediye edildi. Turnuva sonrasında dereceye giren öğrencilerin parasal ödülleri ana sponsor Erden Plaza sahibi Derya Erden tarafından öğrencilere verildi. Ödül Töreni sonrası topluluk danışmanı Prof. Dr. Kemal DEMİRCİ’ nin yaptığı konuşmada, bu yıl ilki düzenlenen satranç turnuvasının, üniversitemizde bir gelenek haline geleceği ve satranç oynayan öğrencilerimizin de desteklenerek ülke çapında düzenlenecek turnuvalarda üniversitemizi temsil edileceğini söyledi.

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.