DPÜ, Her Zaman Olduğu Gibi, 1. Oldu.

DPÜ, Her Zaman Olduğu Gibi, 1. Oldu.

Eğitim Yayın: 29 Eylül 2014 - Pazartesi - Güncelleme: 29.09.2014 10:53:14
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3029 okunma
Google News

DPÜ, Her Zaman Olduğu Gibi, 1. Oldu.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde doktora öğrencileri ve araştırma görevlisi olan Fırat Aydemir'in "LED'li Sokak Lambaları için Mikrodenetleyici Tabanlı Akıllı Sürücü Sistem Tasarımı" adlı projesi Marmara Tanıtım Fuarcılık Tarafından 2014 Döneminde Yürütülen 5.Led Yarışması’nda 1. oldu.
Sektörün En Özel Projeleri 5. LED Yarışması’nda LED aydınlatma ve LED’li ürünler ile ilgili özel sektör, sanayici, araştırmacı, akademisyen, öğrenci, tüm kesimlerin projelerini sunmalarını, sunulan bu projelerin bir değerlendirilmeye tabii olmasını, değerlendirme sonucunda da özel projelerin ödüllendirilmelerini sağlıyor. Amacı, özel sektördeki Ar-Ge projelerinin göz önüne çıkması, üniversitelerdeki araştırmaların sunulması, özel sektör ile üniversiteleri projelerinin bir araya gelmesi olan LED Yarışması, sektörün gelişimine katkıda bulunma misyonu üstleniyor. (*Kaynak: http://ledfuari.com/5-led-yarismasi-basvurulari-hiz-kesmeden-devam-ediyor/)
Kazanılan bu büyük başarıyı değerlendiren Araştırma Görevlisi Fırat Aydemir şunları söyledi: “LED Teknolojisindeki gelişmeler ve kullanım alanlarının gelişmesiyle bu alanda yapılan yatırımlar gün geçtikçe artmaktadır. Bizim bu konu üzerinde çalışmaya başlamamızın temelinde de bu teknolojinin gelişimine katkıda bulanmak yatıyordu. Geliştirmiş olduğumuz bu yeni LED sürücü sistemi hali hazırda ticari olarak satılan sürücülerin aksine daha akıllı bir sistem olup, sürücü teknolojilerinin tasarımına yeni bir bakış açısı getirmektedir. Sonuçta LED dostu, gelişimi ve değiştirilmesi kolay bir sistem tasarımını gerçekleştirmiş olduk.”

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.