DPÜ, Bilişimde Erişilebilirlik Projeleri

Eğitim Yayın: 16 Ağustos 2017 - Çarşamba - Güncelleme: 16.08.2017 16:37:23
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2331 okunma
Google News

DPÜ, Bilişimde Erişilebilirlik Projeleri Kapsamında İki Önemli Çalışmayı Hayata Geçirdi

Ulaşılabilirlik ve Erişilebilirlik alanlarında öncü olan Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Bilişimde Erişilebilirlik projeleri kapsamında iki önemli çalışmayı hayata geçirdi. DPÜ Engelli Öğrenci Birimi, IOS platformunda çalışan ve görme engellilerce kullanılan Loadstone Programı’na yönelik haritalandırma çalışmasıyla ve DPÜ Engelli Öğrenci Birimi İnternet Radyosu (Radyo İMGE) Projeleri ile engelli bireylerin yaşamlarını destekleyici faaliyetlerine yenilerini ekleyerek yoluna devam ediyor.

Eğitsel ve bilinçlendirici içerikler DPÜ Engelli Öğrenci Birimi Radyosu’nda olacak. Altyapısı sunulan internet radyosu engellilere yönelik programlarla, engelli bireyleri ve ailelerini bilinçlendirmeyi hedefliyor.

Akdeniz Üniversitesi Görme engelliler Birimi Sorumlusu Sarper Arıkan ve DPÜ Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Ali Osman Altınay tarafından DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kaan Erarslan’a projeler hakkında sunum yapılarak anlatıldı.

Rektör Prof. Dr. Remzi Gören her iki projenin de Dumlupınar Üniversitesi’nde hayata geçirilmesinden dolayı mutluluk duyduğunu ifade ederek. Dumlupınar Üniversitesi’nde engellerin kaldırıldığını ve engelsiz bir üniversite olma yolunda çok büyük adımlar atarak Dumlupınar Üniversitesi’nin engelsiz üniversite yolunda ilerleyen diğer üniversitelere örnek olacağını söyledi.

Rektör Prof. Dr. Remzi Gören ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kaan Erarslan, Dumlupınar Üniversitesi için yapmış olduğu çalışmalardan dolayı Akdeniz Üniversitesi Görme engelliler Birimi Sorumlusu Sarper Arıkan’a üniversite plaketini sunarak teşekkür etti. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.