DPܒnün Başarılarına NASA’dan Ödül

DPܒnün Başarılarına NASA’dan Ödül

Teknoloji Yayın: 15 Aralık 2013 - Pazar - Güncelleme: 15.12.2013 08:21:43
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
7460 okunma
Google News

 

 

            Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ)ABD’nin California eyaletinin Los Angeles şehrinde düzenlenen NASA JPL  "İnvention Challenge -2013" müsabakasında, üçüncülük kupasının sahibi oldu.

Yrd.Doç Dr. Yunis Karaca  NASA jpl biriminin 1998 den beri kendi mühendislerine yönelik potansiyellerini aktif halde tutabilmek için her yıl "Invention Challenge" adlı müsabakası düzenlediğini ve ilerleyen yıllarda bu kategorininNASA -JPL mühendisleri ve okul kategorisi olarak ikiye ayrıldığını ifade etti.

Yrd. Doç. Dr. Yunis Karaca “Yrd. Doç. Dr. Ali Rıza Erdem ile birlikteDumlupınar Üniversitesi’ni temsilen NASA - JPL mühendisleri kategorisinde davet edildik. Fransa, Polonya ve diğer Avrupa ülkeleri vatandaşlarının da bulunduğu yarışmada birinci ve ikincilik ödülü ABD’ye verilirken üçüncülük ödülünü ise Türkiye ‘den Üniversitemize verildi. Ayrıca bu yarışmanın benzerini Türkiye’de Bilgi Üniversite’sinde yapıldı. Üniversitemizin NASA - JPL ekibinden öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr.Ali Rıza Şekerci ve Araştırma öğrencileri Doğan Aykurt, Gökhan Günay hobiciler kategorisinde“En SıraDışı “ buluş ödülüne sahip oldu. Yarışmalara  "DUM-TECH",adı altında katıldık.Cihazımızın adıysa " ZAFER "di “ZAFER”le bir zafer elde ettiğimize inanıyorum.

 NASA -JPL (Jet İtki Teknolojileri Laboratuvarı) fırlatma teknolojileri geliştirme adına Prototip uygulamaları gerçekleştirmektedir. En hızlı hedefi bulan ve verilen misyonuen etkili şekilde gerçekleştiren buluşlar ödüle layık görülmektedir. Güral Porselen’indesponsor olduğu yarışmada Türkiye’yi ilk defa DumlupınarÜniversitesi temsil etti bunun gururunu ayrıca yaşamaktayız.” dedi.

Üçüncülük kupasını Dumlupınar Üniversitesine kazandıran Yrd. Doç Dr. Yunis Karaca ve Yrd. Doç. Dr. Ali Rıza Erdem Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan’ı makamında ziyaret etti.

Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan NASA “İnvention Challenge 2013” müsabakasında Türkiye’yi ve Dumlupınar Üniversitesini en iyi şekilde temsil eden Yrd. Doç. Dr. Yunis Karaca ve Yrd. Doç. Dr. Ali Rıza Erdem’i tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.