DOMANİÇ’TE KOYUN BABA HAZRETLERİ’Nİ ANMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

Kültür Yayın: 30 Mayıs 2016 - Pazartesi - Güncelleme: 30.05.2016 09:47:45
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
4068 okunma
Google News

DOMANİÇ’TE KOYUN BABA HAZRETLERİ’Nİ ANMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

Kütahya’nın Domaniç ilçesine bağlı Karaköy’de Horasan Erenlerinden aynı zamanda Ertuğrul Gazi’nin yoldaşlarından olan Koyun Baba Hazretleri, yapılan törenlerle yad edildi. Koyun Baba Hazretlerini anma töreni çevre il, ilçe ve köylerden gelen çok sayıda insanı bir araya getirdi.

                    Domaniç Karaköy Ertuğrul Gazi Eğitim ve Kültür Derneği tarafından organize edilen ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteklediği törenlere Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, Domaniç İl Genel Meclis Üyesi aynı zamanda Ak Parti Domaniç İlçe Başkanı Yurdagül Bakkal,  Demokrat Parti Tavşanlı Genel Sekreteri Hüseyin Erkan ve yönetim kurulu üyeleri, Domaniç Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Demiröz ve öğretmenleri, Domaniç Kayı Boyu Yörükleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yüksel Yeşilyaprak ve yönetim kurulu üyeleri, Kayı Boyu Domaniç Kültür Derneği yönetim kurulu üyesi Abdullah Fidan, SASADER Başkanı Kadir Tanrıverdi ve yönetim kurulu üyeleri, Kütahya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu yönetim kurulu üyesi Celalettin Altay, Tavşanlı Yazarlar ve Sanatkarlar Topluluğu üyeleri, Domaniç Ülkü Ocakları Başkanı İslam Yaman, Domaniç Meslek Yüksekokulu öğrencileri, çevre il-ilçe ve köylerden gelen vatandaşlar katıldı.

                   İkindi namazını müteakip Koyun Baba Hazretleri’nin mezarı ziyaret edildi. Ardından Kızıltepe mesire alanında saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla tören başladı. Törende açılış konuşmasını Karaköy Ertuğrul Gazi Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Orhan Sarıca yaptı.  Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Kur’an, mevlit, ilahiler ve dualar okunduktan sonra Karaköy Ertuğrul Gazi Eğitim ve Kültür Derneği folklor ekipleri semazen ve halk oyunları gösterisi gerçekleştirdiler.

                         Törene katılanlara geleneksel şifalı etli bulgur pilavı,  gözleme ve ayran ikram edildi. Tören sonunda Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, çocuklara oyuncaklar dağıttı. Domaniç İl Genel Meclis Üyesi aynı zamanda Ak Parti Domaniç İlçe Başkanı Yurdagül Bakkal, Koyun Baba Hazretleri ve Şehit Saru Batu Savcı Bey yollarının yapımı için çalışmalar olduğunu belirterek vatandaşlara söz verdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.