Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokulu Yeni Protokollere İmza Attı

Eğitim Yayın: 20 Mart 2018 - Salı - Güncelleme: 20.03.2018 15:41:21
Editör -
Okuma Süresi: 8 dk.
2452 okunma
Google News

            DPÜ Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokulu  Yeni Protokollere İmza Attı.

            SAP UNİVERSİTY ALLLIANCES İLE DOMANİÇ HAYME ANA MYO ARASINDA İTTİFAK ANLAŞMASI

            SAP Yazılım Programı ilk kez Domaniç Hayme Ana MYO'da ders oluyor.

            Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokulu SAP teknolojilerini öğretim sürecine entegre etmeyi sağlayan küresel bir program olan ve Türkiye'de en büyük 500 firmasının kullandığı SAP Alliance İttifak  ve Üstünberk Holding ile staj işbirliği protokolleri imzalandı. SAP University Allliances ile imzalanan ittifak protokolü ile Türkiye'de ilk kez SAP yazılımı Domaniç Hayme Ana MYO'da eğitime entegre edilerek  öğrenciler SAP programını ders olarak alacaklar.

 

            Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokulu'nda gerçekleştirilen iki ayrı protokol imza törenine DPÜ Rektörü Prof.Dr. Remzi Gören de katılarak protokolleri imzaladı.

             SAP University Allliances ile imzalanan ittifak protokolü ile Türkiye'de ilk kez SAP yazılımı Domaniç Hayme Ana MYO'da eğitime entegre edilecek.

            SAP University Allliances ittifak ve Üstünberk Holding ile yapılan staj protokolleri, Holdingin İdari İşler ve İKY Müdürü Zeyit Damar, Bilgi Teknolojileri Direktörü Özlem Altınışık ile Dumlupınar Üniversitesi Rektörü  Prof.Dr. Remzi Gören ve Domaniç  Hayme Ana Meslek Yüksekokulu adına  Okul Müdürü Öğr.Grv. A. Bülent Gül tarafından imzalandı.

                İmza töreninde konuşan Rektör Prof.Dr. Remzi Gören: "Türkiye'nin 500 önde gelen firması tarafından kullanılan SAP yazılımının yapılan bu protokolle Türkiye'de ilk kez Domaniç Hayme Ana Meskek Yüksekokulu'nda eğitimine dahil edilmesini sağlamaktadır.  bu protokol ile öğrencilerin eğitimine değer katacak, gelecekte iş hayatları açısından kendileri açısından önemli bir avantaj sağlayacaktır.  SAP University Allliances  ilk kez bir eğitim kurumuna, Domaniç Hayme Ana MYO'ya SAP yazılımını eğitim materyali olarak kullanma imkanı vermektedir.  Bu yazılım ve program, Domaniç Hayme Ana MYO eğitim programına entegre edilerek ilk kez eğitimde ders yerini alacaktır.  Domaniç Hayme Ana MYO'ya bu imkanı sunan  SAP University Allliances  yetkililerine teşekkür ediyorum. Bu işbirliği ve alacakları SAP eğitimi öğrencilerimizin niteliklerine nitelik katacaktır, kendilerini ayrıcalıklı kılacak, mezuniyetleri sonrası iş bulmalarını kolaylaştıracaktır. SAP University Allliances  ile Üniversitemizin tümünde ittifak anlaşması yaparak SAP programın Dumlupınar Üniversitesi'nin diğer fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarında da eğitimin bir parçası haline getirmeyi arzu ediyoruz. SAP University Allliances  ve Domaniç Hayme Ana MYO ittifakına aracılık yapan Üstünberk Holding yetkililerine de  Üniversitem adına teşekkür ederim.

                Rektör Prof.Dr. Remzi Gören ayrıca Üstünberk Holding'in öğrencilere imzalanan diğer bir protokol ile sağlayacakları staj ve staj sonrasında çalışma imkanları için gösterdikleri yaklaşım ve işbirliği için teşekkür etti.

                Domaniç Hayme Ana MYO Müdürü Öğr.Grv. Bülent Gül de yaptığı teşekkür konuşmasında SAP University Allliances İttifakının Domaniç Hayme Ana MYO  ve öğrencileri için önemine belirterek, programının işletmelere sağladığı faydalar açısından önemli bir yazılım programı olduğunu söyledi.  " SAP University Allliances ile imzalanan bu protokolle Türkiye'de ilk kez ders programımıza SAP programını dahil edeceğiz. Bu programın dersini, eğitimini alacak öğrencilerimiz, iş hayatına atıldıklarında iş bulabilme imkanlarını artıracak, kendilerine değer katacaklardır. Bu program aynı zamanda öğrencilerin okul tercihlerinde de önemli etken olacaktır. SAP Üniversite İttifakını-İşbirliğini (SAP University Alliances)  gerçekleştirmekten dolayı son derece mutluyum. Okulumuza ve öğrencilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. SAP Universiy Alliances protokol anlaşmasından dolayı bize bu imkanı sunan kurum yetkililerine teşekkür ediyorum." dedi.

                Üstünberk Holding'in her zaman Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokuluna kapılarını açtığını belirten Müdür Öğr. Grv. A. Bülent Gül, Üstünberk Holding ile imzalanan staj işbirliği anlaşmasının da öğrencilere staj imkanlarının yanında iş hayatıyla ilgili önemli tecrübeler kazanma ve iş imkanına kavuşma gibi imkanlar sağlayacağını sözlerine ekleyerek Üstünberk Holding yöneticilerine teşekkür etti.

                Üstünberk Holding adına staj işbirliği protokolünü imzalayan Üstünberk Holding İdari İşler ve İKY Müdürü Zeyit Damar, Bilgi Teknolojileri Direktörü Özlem Altınışık, Holding olarak içine yaşadığımız toplumumuza hizmet etmek, eğitime kat sağlamak istediklerini, sosyal sorumluluk bilinciyle hareket etiklerini ifade ederek, bu kapsamda Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokulu ile staj işbirliği protokolünü imzaladıklarını ve bundan  memnuniyet duyduklarını söylediler.

                İmza töreninde Kütahya Martur A.Ş. Tekstil Operasyonlar Direktörü İbrahim Şahin ve Kütahya Martur A.Ş. Eski Tekstil Operasyonlar Direktörü Salim Doğan, Domaniç Kaymakamı Tufan Bağır Gilan, Belediye Başkanı Sahvet Ertürk ile öğretim elamanları ve bazı Domaniç STK yöneticileri de  hazır bulundu.

       SAP PROGRAMI NEDİR?

            "1972 yılında IBM’ den ayrılan beş mühendis tarafından ortaya çıkarılan SAP, bugün Almanya’nın en değerli ve dünyanın 25.en değerli markası kabul edilmektedir.

           SAP uygulamaları; şirketlerin tüm iş süreçlerini bir araya getirerek ihtiyaçların daha kolay sürede ortaya çıkartılıp maliyetleri minimuma indirerek, hızlı çözümler üretilmesini sağlamaktadır.  Üretimden satışa, finanstan insan kaynaklarına ve muhasebesine kadar her şeyi tek bir yapı içerisinde barındırarak ilişkilendirilmesini ve yönetilmesini sağlayan bir programdır.  İş dünyasında gittikçe artan rekabet koşullarında yöneticilerin en doğru kararları almasını sağlamakla birlikte genel olarak şirketlerin iş süreçlerinde uluslararası standartları yakalamasını sağlıyor.

           180’ den fazla ülkede 345.000 şirketin kullandığı, kurumsal kaynak planlamasında kullanılan en iyi uygulamalardan birisi olan SAP ERP’ nin en önemli özelliklerinden biri uyarlanabilir ve geliştirilebilir bir yazılım olmasıdır. İşlemlerin hızlı ve güvenli bir şekilde yapılması, gerçek zamanlı kar-zarar ve maliyet analizlerinin yapılabilmesi, kolay bilgi akışı, kullanılan teknolojilerle uyumu,  entegrasyon, ölçeklenebilirlilik gibi özelliklerde şirketler için sağladığı avantajlar arasındadır.

             SAP uygulamaları iş dünyasında gittikçe artan rekabet koşullarında yöneticilerin en doğru kararları almasını sağlamakla birlikte genel olarak şirketlerin iş süreçlerinde uluslararası standartları yakalamasını sağlıyor. Aynı zamanda tüm süreçleri ve sistemleri bir araya toplayarak ihtiyaçları daha kolay anlayıp hızlı çözümler üretmeye yardımcı oluyor. Bunu yaparken de çok fazla teknik elemana ihtiyaç duyulmuyor ve birçok operasyonel maliyeti minimuma indiriyor. Sistemin faaliyete geçmesinin ardından iş birimleri aynı dili konuşmaya başladığından şirket içinde uyum artıyor, ortaya konan işin kalitesi yükseliyor ve tüm bunlar kurumun karlılığına yansıyor. Ayrıca, SAP uygulamalarını kullanmak şirketlerin piyasa değerlerine olumlu katkı yapıyor." 

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.