Doç Dr. Nadir Yıldırım Bir İlke Daha İmza Attı

Doç Dr. Nadir Yıldırım Bir İlke Daha İmza Attı

Sağlık Yayın: 23 Eylül 2014 - Salı - Güncelleme: 23.09.2014 13:48:30
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 5 dk.
11312 okunma
Google News

 

D.P. Ü. Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi KBB Uzmanı Doç Dr. Nadir Yıldırım Kütahya ‘da yaptığı operasyon ile bir ilke daha imza attı. Daha önce İlimizde uygulanmayan operasyon başarıyla gerçekleşti. Ameliyatı yapan hocamız Doç. Dr. Nadir Yıldırım konu hakkında şunları ifade etti.

“Bu işlem ameliyat ile kulağa implante edilen (takılan)cihaz (BAHA),kulağına işitme cihazı takılamayan insanlara, bir ameliyatla uygulanan bir çeşit işitme cihazıdır.Dünya’da 1970’li yılların sonundan itibaren kullanılmaya başlanmıştır.

Özellikle dış kulak yolu iltihabı, her iki kulağın ameliyat olması yada her iki dış kulak yolunun doğuştan tıkalı olması durumlarında uygulanmaktadır.

Klasik (BAHA) cihazı kulağın çıkışında ki kafatasına monte edilen ve vida şeklinde ki çıkıntısı ciltten dışarıya doğru uzanan bir parça ile onun üzerine takılan ikinci bir parçadan oluşmaktadır.

Ancak son 1 yıldır bütün Dünya’da ve Ülkemiz ’de de kullanılmaya başlayan bir başka modelde kafatası kemiğine çakılan parça ve dışarıda kalan parçanın irtibatı bir MAGNET aracılığıyla sağlanmaktadır. Haliyle dışarıdan görünen bir parça yoktur ve ameliyat komplikasyonları yoktur.

Hastanemizde sol kulağından 2, sağ kulağından 3 kez kronik kulak enfeksiyonu ile ameliyat olmuş ve cihaz kullanamayan 60 yaşında ki Feriha Er isimli bayan hastaya sol kulağına ilk kez bu ameliyat yapılmıştır.

Çevremizde sadece büyük illerde yapılan bu ameliyat ,Türkiye’de sadece 65 kez uygulanmıştır.Bunların 50 tanesi İstanbul, Ankara ve İzmir’ de yapılmıştır.

Ameliyat yapılmadan önce cihazın bir benzeri ile kulak üzerinden ,cihazın performansı test edilmekte ve yarar görecek hastalara bu işlem uygulanmaktadır.Bu hastamızda ‘da  cihaz test edilmiş ve başarılı olduktan sonra uygulanmıştır.

1 ay sonra yaralar iyileşmesi ve cilt üzerinde ki cihazın devreye sokulması ile  cihazın performansı ameliyattan 1 ay sonra uyum iyileşmesini tatbikken cihazın cilt üstünde ki parçası devreye sokulması ile kendini göstermiştir.”dedi.

Ameliyatını olup cihazı kullanmaya başlayan Feriha Er Hanım ise; “4 defa Ankara’da ameliyat oldum. Sağ kulağımda ki iltihaptan dolayı kısa süreliğine yüz felci geçirdim. Önceleri dediğim gibi buralarda bu imkanlar yoktu,büyük şehirlere gidiyorduk.Yorgun ve bitkin bir şekilde tedavi mi oluyoruz çile mi çekiyoruz belli değildi. Şimdi bütün işlemlerim  D.P.Ü. Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapıldı.Bu çok güzel bir olay.Nadir Hocamızdan Allah razı olsun. Tüm bu çilelerden kurtuldum.Bütün hastane personeline çok teşekkür ediyorum. Artık biz hastalarla çok fazla ilgileniyorlar. Ayrıca hastanemiz tertemiz ve konforlu.

 Ben bu ameliyattan önce %40 civarında duyuyordum. Çok şükür bu ameliyat ve cihaz ile beraber %100 duyuyorum. Cihazında öyle zor bir kullanımı yok. Asıl cihaz içerde olduğundan kaybolma düşme  kırılma gibi risklerde yok. İkinci cihazı da mıknatıs sistemiyle üzerine koyduk mu duyum sağlanıyor. Kullanımı çok kolay ve pratik, benim gibi duyum problemi olanlara tavsiye ederim. Hiçbir yere gitmeden Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde işlemlerini yapabilirler.”Dedi.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Mithat Ekici ise bu çalışmaların takdire şayan olduğunu belirterek; “D.P.Ü. Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi güçlü ve dinamik bir ekibe sahip oldu. Bu ekip bir çok yeni işlemlere imza attı ve atmaya devam ediyor. Bizlerde Kütahya insanımız için bu ekibi daha da güçlendirmeye çalışıyoruz. Her zaman halkımızdan ve çalışanlarımızdan gelen öneri ve talepleri değerleniyoruz.Çalışmalarımızı bu değerlendirmeleri dikkate alarak yapıyoruz.

Sağlık konusunda Kütahya’mızda çok yol kat ettik. İlçelerimizde de yapılan yeni hastaneler ile bu başarılı çalışmaları sürdüreceğimize inanıyorum.İleriye dönük çalışmalarımız devam etmektedir.

Bu gün yine yeni bir işlemi sizlerle paylaşıyoruz. Bu onur verici bir durum.Hastamız Feriha Hanıma geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Doktor Nadir Bey’e başarılarından dolayı teşekkür ediyorum.” Dedi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.