Disney Plus ve Hulu nasıl izlenir?

Teknoloji Yayın: 06 Şubat 2021 - Cumartesi - Güncelleme: 06.02.2021 12:55:10
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
2943 okunma
Google News

Disney Plus ve Hulu nasıl izlenir?

 

Disney, Netflix’ten çekildikten sonra kendi çevrimiçi dizi ve platformu platformu Disney Plus ile piyasaya dönüş yaptı. Disney Plus ilk günden itibaren 10 milyondan fazla kullanıcı tarafından satın alındı.

 

Disney Plus şu anda Amerika, Kanada ve Fransa, İspanya, Almanya, İtalya gibi Avrupa ülkelerinde, İngiltere’de, Japonya ve Portekiz’de mevcut.

 

Disney Plus hala Türkiye’de mevcut değil. ABD, Kanada veya Avrupa’da değilseniz nasıl Disney Plus izleyebilirsiniz? Disney Plus Türkiye’ye ne zaman gelecek?

 

 

 

VPN ve Disney Plus

 

VPN programı ile Disney Plus izleyebilirsiniz. VPN ile istediğiniz yerden Disney Plus izleyebileceğiniz gibi çevrimiçi gizliliğinizi de korumuş olursunuz.

 

Bir ABD veya Kanada vatandaşı kendi ülkeleri hariç başka bir ülkeden Disney Plus’a erişemezler. Bunun sebebi Disney Plus içeriklerinin diğer ülkelerde izleniminin sanal olarak IP adresleri üzerinden engellenmesidir. VPN ile dünyanın herhangi bir yerinden Disney Plus izleyebilirsiniz.

 

IP adresi bir cihazın internet protokol adresidir. Örneğin, ziyaret edilen web sitelerin her biri bilgisayarınızın IP adresi bilgisine sahiptir. İnternet servis sağlayıcıları IP adresinizi görür ve bu IP ile gerçekleştirdiğiniz bütün çevrimiçi aktiviteleri kaydeder.

 

Türkiye'den Disney Plus’a girmeyi denediğinizde ‘’Beni Haberdar Et’’ yazısı ile karşılaşırsınız. Disney bunu sanal olarak Türkiye IP adreslerini engelleyerek gerçekleştirir.

 

Her bir IP adresi eşsizdir fakat IP adresleri fiziksel konumu belirtir. Bu sebepten ötürü, Türkiye’den Disney Plus’a şu an için erişemezsiniz. Netflix’in ABD veya İngiltere gibi içeriklerini Türkiye’den izleyemezsiniz.

 

VPN ile IP adresinizi maskeleyebilir ve başka bir ülkenin IP adresine sahip olabilirsiniz. Sanal olarak VPN ile bütün sınırları aşabilirsiniz.

 

VPN sağlayıcıları dünyanın dört bir yanında farklı ülkelerde sunuculara sahiptir. VPN ile bu sunuculardan birini seçerek internete bağlanabilir ve IP adresinizi değiştirebilirsiniz.

 

Disney Plus izlemek için VPN ile ABD sunucusu üzerinden internete bağlanmalısınız. ABD üzerinden internete bağlandığınızda sadece Disney Plus’ı değil, ABD’deki her çevrimiçi içeriğe erişim sağlarsınız. Netflix ABD içeriklerini de HBO’yu ve çevrimiçi sporları da izleyebilirsiniz.

 

VPN ile online oyunları da Türkiye’ye gelmeden keşfedebilir hem de IP adresinize karşı yapılabilecek saldırıları da engellemiş olursunuz.

 

 

Ücretsiz VPN programları ile güvenlik duvarlarını aşamayabilirsiniz. Ücretsiz VPN programlarında her ücretsiz üründe olduğu gibi ürün sizsiniz yani verilerinizdir.

 

 

VPN programları ile başka neler yapabilirsiniz?

 

İnternet servis sağlayıcılarının çevrimiçi aktivitelerinizi görebildiğini biliyor musunuz? Havaalanlarında, otelde veya kafede en az bir kere ortak Wi-Fi ağına bağlanmışsınızdır. Peki, bu ağa bağlandığınızda çevrimiçi aktivitelerinizin ağ operatörleri tarafından görüldüğünü biliyor musunuz?

 

Şifresiz Wi-Fi ağlarına siber saldırganların sızıp cihazınızdaki verileri ele geçirebileceğini biliyor musunuz? Ortadaki adam (Mitm) adı verilen bu saldırıda saldırıya uğradığınızı fark edemeyebilirsiniz. Siber saldırgan telefon veya bilgisayarınızı ele geçirir, banka bilgilerinize ulaşabilir, sizin adınıza işlemler yapabilir, e-posta veya mesaj içeriklerinizi değiştirebilir.

 

VPN programları telefonunuzun veya bilgisayar gibi bir cihazınızın çevrimiçi veri alışverişini şifreler. Bu şifreleme sonrasında internet servis sağlayıcısı, ağ operatörü veya siber saldırgan ağ üzerinde seyahat eden çevrimiçi aktivitelerinizi göremez.

 

VPN ile online daha ucuza alışveriş yapabilirsiniz. Uçak bileti, çanta veya ayakkabı ve benzeri gibi alışverişlerinizde VPN kullanarak diğer ülkelerden fiyat kontrolü yapmayı unutmayın. Alışverişlerinizi başka ülkeler üzerinden çok daha ucuza getirebilirsiniz. Alışverişlerinizi ücretsiz VPN programları ile kesinlikle yapmayın. Kredi kartı bilgileriniz iyi şifreleme sağlamayan ücretsiz VPN programı kullanırken çalınabilir.

 

VPN ile seyahat ederken kendi ülkenizin içeriklerine erişmeye devam edebilirsiniz.

 

Covid-19 ile home-office çalışmalar VPN ile güvenli bir şekilde gerçekleştiriliyor. Birçok evden çalışan birey şirketlerinin bilişim departmanlarının cihazlarına kurduğu VPN sayesinde şirket ağına evden bağlanıyor.

 

Covid-19 sebebiyle uygulanan izolasyon tedbirleri doğrultusunda dünyanın dört bir yanındaki bireyler fiziki olarak aşamadığı sınırları sanal olarak aşmak için VPN kullanımına yönelmiştir. VPN kullanımı Covid-19 sonrası hem bireysel hem kurumsal anlamda artış göstermiştir.

 

VPN programları ile sanal olarak fiziki konumunuzu değiştirebilir, çevrimiçi aktivitelerinizi şifreleyebilir ve internette anonim olabilirsiniz. Mitm saldırılarından VPN ile korunabilirsiniz. VPN ile daha ucuza online alışveriş yapabilirsiniz. VPN ile Disney Plus, Hulu, HBO, Netflix ABD içeriklerine istediğiniz herhangi bir ülkeden ulaşabilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.