Din Eğitiminde Yeni Anlayış

Gündem Yayın: 29 Haziran 2012 - Cuma - Güncelleme: 29.06.2012 16:48:32
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
2525 okunma
Google News

 

TAVŞANLI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen “Yeryüzünde din eğitiminde yeni yaklaşımlar” konulu seminere, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Bölüm Başkanı Doç.Dr. Mizrap Polat konuşmacı olarak katıldı.

Tavşanlı Yavuz Selim Lisesinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerine yönelik gerçekleştirilen konferansta ilk konuşmayı İlçe Kaymakamı Numan Hatipoğlu yaptı.

Hatipoğlu; “ Zamanla okullar değişiyor, eğitim anlayışı değişiyor, çocuklar değişiyor, dış uyarıcı unsurlar değişiyor. Tabiatıyla böyle değişen Dünya’da; insanlara doğru, dürüst ve gerçek din anlayışı vermek gerekiyor. Bu çalışmalarda milli eğitim müdürlüklerimize teşekkür ediyoruz. Peygamberimizin hayatının ders olarak yer alması büyük önem taşımaktadır. “ dedi.

Gerçekleştirilen programda Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mizrap Polat, “Din eğitimi çok eskilere dayanmaktadır. Peygamberlerin birer eğitimci ve ilk insanın bir peygamber olduğu düşünülürse din eğitimi faaliyetinin ilk insanla başladığını söyleyebiliriz. Ancak uygulama olarak çok eskilere dayansa da din eğitiminin bir bilim olarak kabulü oldukça yenidir. İslam toplumlarına bakacak olursak, din eğitiminin ülkelere göre farklı uygulamalarını görüyoruz. 1,5 milyar dolaylarında olan Müslüman nüfusu, mensup olduğu dinin kaidelerini ve bu kaidelere bağlı olarak gelişen zengin mecrayı, İslam'ın güzelliğine yakışan bir samimiyetle anlatamıyor. İslam dini ve ahlakı eğitimi, Dünyanın değişik coğrafyalarında, uzak doğusunda, orta doğusunda, Türk Cumhuriyetlerinde, batısında ya sosyo -kültürel ya da politik kaygılarla reforme edilmektedir. Yani din eğitimi standart bir sistemle verilmemektedir. Tüm insanlığa rehber olması için gönderilen İslamiyet'in, dünya literatüründe hak etmediği bir sıfatla anılması da bunun tebarüz göstergesidir. Bu yüzden millet olarak din eğitiminin membaına uygun bir sistemle düzenlenmesi, köklü bir kültüre sahip Türklerin asli vazifesi olmalı ve bu konuda önder olmalıdır’’ diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.