DEVLET HATUN KIZ ÖĞRENCİ YURDU’NA ZİYARET

Gündem Yayın: 16 Mart 2017 - Perşembe - Güncelleme: 16.03.2017 12:30:50
Editör -
Okuma Süresi: 7 dk.
3683 okunma
Google News

VALİ AHMET HAMDİ NAYİR’DEN DEVLET HATUN KIZ ÖĞRENCİ YURDU’NA ZİYARET
Vali Ahmet Hamdi Nayir eşi Münevver Nayir ile Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ait Devlet Hatun Kız Öğrenci Yurdu’nu ziyaret etti.

Devlet Hatun Kız Öğrenci Yurdu öğrencileriyle bir araya gelen Vali Nayir ile eşi Münevver Nayir’in ziyaretinde KYK Kütahya İl Müdürü Feyzullah Gayret hazır bulundu.

Öğrencilerle sohbet eden Vali Ahmet Hamdi Nayir istek ve sorunlarını dinledi, nasihatler verdi.

Öğrencilerin emin ellerde olduğunu belirterek ailelerin içinin rahat olması gerektiğini aktardı. Vali Nayir, “Burada devlet himayesindesiniz umuyorum ki ailelerinizin gözü arkasında değil, sizlerin emin ellerde olduğunu, kapısında güvenlik bulunan, yemeği kontrolden geçmiş, ısıtmada bir problemi olmayan yerlerde yaşadığınıza inanarak; arkadaş çevrenizle, buradaki yöneticilerle iyi bir aile oluşturduğumuzu düşünüp, onların da içi rahat olması lazım” ifadelerini kullandı.

“ÖĞRENCİLERİMİZLE SIK SIK BİR ARAYA GELECEĞİZ”

Öğrencilerle bir araya gelmeye devam edeceklerini kaydeden Vali Nayir, “Bizler üniversitemizdeki öğrencilerimizi ilimize, üniversitemize, bize emanet gençler olarak görüyoruz. Annelerinizin ve babalarınızın gözleri arkada kalmasın diye zaman zaman sizlerle birlikte olmak, gelip aynı ortamı paylaşmak bir hasbihal etmek ihtiyacımız oluyor. Bunun bir gereği olduğuna inanıyorum. Bu programı ilk defa sizinle başlatacağız güzel Kütahya’mızda. Fırsat oldukça diğer yurtlarımızı da ziyaret edip, gençlerimizle bir araya gelmeye devam edeceğiz” dedi.

“TOPLUMU ANLAMA DÖNEMECİNDESİNİZ”

Üniversite döneminin farklı kültürler tanımada iyi bir fırsat olacağını dile getiren Vali Nayir, “Bu durumdan en iyi şekilde istifade edin” dedi. Kütahya’yı tanımadan, anlamadan gitmeyin çağrısında da bulunan Vali Nayir, “Üniversite hayatının sizler için farklı bir hayat olduğuna inanıyorum. Ailelerinizden uzakta kendi ayaklarınızın üzerinde durabileceğinizi göstereceğiniz, sorumluluğu üzerinize alabileceğiniz bir zamana başladınız. Bu günler sizler için farklı bir dönemeç. Üniversite öncesindeki bulunduğunuz ortamlar aşağı yukarı birbirine benzer ortamlardı. Sizler gibi ailelerin çocuklarıyla hep bir araya gelmiştiniz ama üniversitede bu durum değişecek.  Artık farklı illerden gelen, farklı kültürlerle yetişmiş yeni insanlar tanıyacak, arkadaş olacaksınız. Bu da eğitimin ikinci bir eğitim safhası. Yalnızca okullarınızda, fakültelerinizde görmüş olduğunuz eğitim değil, toplumu anlama bakımından da üniversite sizler için önemli bir dönemeç oluyor. Bu yüzden hayatı iyi gözlemleyin, bu fırsatları değerlendirin, bir araya geldiğiniz arkadaşlarınızın farklı kültürlerinden istifade etmeye çalışın, yeniliklere açık olun.  Buradaki farklı kişilerle, farklı beraberlikleriniz, farklı coğrafyalardan alacağınız önemli şeyler olduğunu bilin. Derdiniz yalnızca dersleriniz olmasın; hayatı anlama noktasında da genç yaşta enerjinizi ve kabiliyetinizi kullanın. Kütahya’mızın tarihimizin, kültürümüzün zenginliklerini öğrenerek gidin. Bunlar sizin dersiniz değil; ama bir daha bu fırsat çıkmaz” dedi.

“HAYATA TEK BİR AÇIDAN BAKMAYIN”

Hayata tek bir pencereden bakmanın yanlışları da beraberinde getireceği uyarısında bulunan Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Hayat siyah ve beyazdan ibaret değil, hayatın gri alanları siyah ve beyaz alanlarından çok fazla, onun için sizler bu yaşta, iyiliği ve kötülüğü değerlendirme ve olayların sebeplerini anlamada çok daha gayretli olmalısınız. Bir insan ya iyidir, ya kötüdür diye değerlendirmemelisiniz. Kusursuz kimse yok. Bizler insanız; iyi yanlarımız, kötü yanlarımız, kuvvetli yanlarımız, zayıf yanlarımız var. Önemli olan sizin uyabileceğiniz, anlayabileceğiniz, değerini takdir edebileceğiniz yönlerinin ağır basması olmalı. Olayları değerlendirme yönüyle de böyle bakın. Bir olayın birden fazla sebebi olabilir. Bir tane fazla sebebini buldunuz diye tembellik yapıp diğerlerini araştırmamazlık etmeyin, onları da gri alan olarak düşünün tespit edebileceğiniz başka sebeplere bakın. Doğu toplumlarının şöyle bir çıkmazı var; birçok olaya ‘ya - ya da’ olarak bakıyorlar. Birini değerlendirirken bu ya iyidir, ya da kötüdür diye bakıyorlar. Bunların hepsi olayın bir parçasını ifade eder, fotoğrafın tamamını göstermez bize” şeklinde konuştu.

“ELEŞTİREBİLEN VE AKLINI KULLANABİLEN NESLE İHTİYACIMIZ VAR”

15 Temmuz’un yaşanmasında darbe girişimcileri kadar o yapıya körü körüne bağlanmış kişilerin de zemin hazırladığını ifade eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Sizlerin şu çağları hayatı anlamada insanları anlamada kabiliyetinizin en yüksek olduğu, hayatınızın bundan sonrada şekil vereceğiniz bir dönemden geçiyorsunuz. Eğer bunlarla hayatı ölçüp tartmazsanız, iyi bir gözlemci olmazsanız hata yaparsınız. İleride bizim ihtiyacımız olan hayatı değerlendirebilen bir nesle sahip olamayız. Ya çok tutucu bir nesil olup, önünü arkasını hesaplamadan birinin arkasına takılır gider ya da her şeyi eleştiren, hiçbir şeydeki güzelliği görmeyen, hayatından mutlu olmayan bir nesil olursunuz bunların her ikisi de yanlış. 15 Temmuz’un arkasında da bu var. Hiç eleştirmeden birine inanıp, bütün aklını, fikrini, her şeyini ona vermiş bir grup oluştu. Sonuçta da hiç düşünmeden onun peşinden ne derse yapacakları bir yapı ortaya çıktı bu yanlışta. Biz düşünmeyi, hesap etmeyi, tartmayı gerektiren bir inanca ve kültüre sahibiz. Eleştirebilen, bakabilen, aklını kullanabilen nesle ihtiyacımız var. Hayatı böyle görmeye ve anlamaya çalışın. Hayatın içindeki sizi hayrete bırakacak bir şeye takılıp kalmayın. Bizler, aileleriniz ve milletimiz sizlere inanıyor ve güveniyor. Bizlerin geleceğe daha güvenle bakmamızı sağlayacak bir nesil olacağınıza inanıyorum, tek temennimiz bu” diye konuştu. 

Vali Ahmet Hamdi Nayir daha sonra öğrencilerin sorunlarını, istek ve arzularını dinledi. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.